Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαψοπούλια (κεφτέδες με αντσούγιες) του Σωκράτη
Υλικά
- 1 ποτήρι καλαμποκίσιο αλεύρι
- 1/2 ποτήρι αλεύρι άσπρο
- 1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 15 αντσούγιες μυρωδάτες
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 1 αυγό
- Μαϊντανός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις αντσούγιες με ξύδι, τις ξεκοκαλίζουμε και τις κόβουμε κομματάκια.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια με τον μαϊντανό, το αυγό και προσθέτουμε το λάδι.
- Τα ανακατεύουμε με τις αντσούγιες κάνοντας έναν χυλό, λίγο σφιχτό και τα
τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, κουταλιά-κουταλιά σαν λαγγίτες.
Οπως και τα Κιντέατα, και αυτή η συνταγή είναι από την Ποντιακή κουζίνα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Σωκράτης Σάρδης
|
|