www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Aχιβάδα ψιλή με μυζήθρα και γιαούρτι της Δώρας


Υλικά

  • 500 γρ. αχιβάδα ψιλή
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι κόκκινο πιπέρι (καγιέν) ή πάπρικα
  • 1/2 κιλό μυζήθρα πικάντικη και σκληρή τριμμένη στον τρίφτη
  • Λίγο άνηθο



Ετοιμασία

  1. Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  2. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  4. Πασπαλίστε με το τυρί το κόκκινο πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Η συνταγή αυτή προέρχεται από τα Δωδεκάνησα και γίνετε εξίσου ωραία με κοφτό μακαρονάκι και πένες.


Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα από Θεσ/νίκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Πόσο πάει το γιαούρτι?
    Από: Ανωνύμου   28 / 2 / 2003
    Ακούγεται πολύ νόστιμη.Θα μας πεις την ποσότητα του γιαουρτιού?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Πόσο πάει το γιαούρτι?
      Από: Δώρα απο Θεσσαλονίκη   28 / 2 / 2003
      Παιδια συγνωμη για το λάθος.Το 1/2 του κιλού είναι το γιαούρτι και 110γρ. είναι η μυζηθρα(μυζήθρα πικάντικη και σκληρή,τριμμένη στον τρίφτη)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   19 / 10 / 2003
    Είπα κι εγώ.Μισόκιλό μυζήθρα πικάντικη ;εεεεεεε
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.