www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λάχανο με κιμά της Εμης


Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • 3/4 κιλό ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 2 1/2 κούπες περίπου ελαιόλαδο
  • Κόκκους πιπέρι ή μπαχάρι
  • Καυτερές κόκκινες πιπερίτσες (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Περνάμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια από το μπλέντερ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 1/2 κούπα λάδι περίπου και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να χωρίσει σε κόκκους, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου. (Ελέγχουμε το νερό, στο τέλος το μίγμα μας θα πρέπει να είναι τελείως στεγνό).
  3. Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και το ζεματάμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 βράσεις (να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κοτσάνια).
  4. Βγάζουμε το λάχανο και αρχίζουμε να αφαιρούμε τα φύλλα.
  5. Σε μια κατσαρόλα μεγάλη τοποθετούμε μια στρώση από τα φύλλα που έχουν τα μεγαλύτερα κοτσάνια και μια στρώση κιμά.
  6. Συνεχίζουμε πάλι με μια στρώση λαχανόφυλλα μια στρώση κιμά, αυτή η εναλλάξ διαδικασία θα επαναληφθεί άλλες 4-5 φορές, ανάλογα με το μέγεθος του λάχανου.
  7. Προσθέσουμε άλλη μια κούπα λάδι και μία κούπα νερό, αρκετό αλάτι, πιπέρι και τους κόκκους πιπεριού και τις πιπερίτσες (αν θέλουμε το φαγητό να γίνει πικάντικο).
  8. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι και μόλις πάρει βράσει συνεχίζουμε σε χαμηλότερη φωτιά για 35 λεπτά. (Προσέχουμε πάντα να μην μείνει το φαγητό χωρίς νερό.)
  9. Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος θα χρειαστεί να βράσουμε για 10-12 λεπτά.
  10. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τα κοτσάνια του λάχανου έχουν λιώσει τελείως.
Σερβίρετε με κόκκινο κρασί και ωμή πράσινη σαλάτα.
Τη συνταγή συνιστά: η Εμη Ανέστη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.