www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χουνκιάρ μπεγεντί (Πολίτικη συνταγή)


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (κυλότο ή σπάλα) σε μερίδες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε το μπαχάρι.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι ολόκληρο, φύλλα δάφνης, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  4. Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά μέχρι η σάρκα τους να λιώνει (αν είναι δυνατόν στα κάρβουνα γιατί η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί να έχουν μια δόση κάπνας στη γεύση), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις αλέθουμε.
  5. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν λευκές και τις αφήνουμε για λίγο να σουρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (χωρίς να κάψει), αδειάζουμε τον πουρέ ανακατεύοντας συνεχώς, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Τοποθετούμε τη σάλτσα σε σκεύος πυρίμαχο, κάνουμε στη μέση λακκούβα, προσθέτουμε μέσα το κρέας με τη σάλτσα του και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί (προτείνετε ένα κρασί από Ξινόμαυρο π.χ. μια "Νάουσα").

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (13)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.