www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κανελόνια κονφετί


Υλικά

  • 1 κουτί κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
  • 2 κεσεδάκι ricotta
  • 4 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί,πράσινη)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλο λευκά μανιτάρια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Φρέσκο δυόσμο κατά βούληση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπεσαμέλ:
    • 3 κουταλιές βούτυρο
    • 3 κουταλιές αλεύρι
    • 600 γρ. γάλα
    • Μοσχοκάρυδο
  • Τυρί για το πασπάλισμα



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φετούλες.
  2. Κρατάμε χωριστά 1-2 κουταλιές κυβάκια πιπεριάς.
  3. Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι και όταν βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και τους ξηγιόμαστε ομοίως.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σε ευμέγεθες μπωλάκιον χτυπάμε τα αυγά και τα αναμιγνύουμε με την ricotta.
  6. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μίγμα.
  7. Από κοντά προσθέτουμε και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  8. Δοκιμάζουμε (πάντα) και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
  9. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  10. Μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε εντός του το αλεύρι.
  11. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας "ζωηρά και δυνατά" ινα μη σβωλιάσει (που θα σβωλιάσει), ανακατεύουμε παθιασμένα κι άγρια ινα διαλυθούν οι κακεντρεχείς σβώλοι (βάλε ένα χέρι ρε Ανδρέα, τι σε σπουδάξαμε?).
  12. Αμα τη διαλύσει των σβώλων, αρωματίζουμε την μπεσαμελ με μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και περιχύνουμε τα κανελόνια που τα έχουμε πασπαλίσει με τις εναπομείνασες 2 κουταλιές πιπεριές.
  13. Πασπαλίζουμε με τυράκι (εγώ βάζω regato light) και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να σταθεί κανένα τέταρτο πριν σερβίρουμε.

Επειδή "απελθέτωσαν απ’ εμού" τα ξένα εύσημα, σας ομολογώ, ότι την παρούσα συνταγή βρήκα στο κουτί με τα κανελόνια της Μπαριλώς, πλην φευ, την δοκίμασα έκανα μικρές αλλαγές και σας την παραθέτω. Την βρίσκω Light (λέμε τώρα) διότι η ricotta έχει πολύ λίγα λιπαρά και αποκριάτικη γιατί οι πιπεριές στην κορφή των κανελονιών προσομοιάζουν στο κομφετί (εξ ού και η ονομασία που τους έδωσα). Καλή όρεξη.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρο

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.