www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καντονέζικο ρύζι


Υλικά

  • 3 κούπες ρύζι jasmin βρασμένο
  • 2 αβγά καλά χτυπημένα με 2 σταγόνες αρωματικό σησαμέλαιο
  • 3 κουταλιές σογιέλαιο
  • 180 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 πιπέριά κόκκινη μικρή, σε ζάρια
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
  • 200 γρ. γαριδούλες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 κούπα αρακά βρασμένο



Προετοιμασία

Βράζουμε από την προηγούμενη το ρύζι.

Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σογέλαιο σε γουόκ και ρίχνουμε τα αβγά, προσέχοντας να καλύψουν τα τοιχώματα του σκεύους και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  2. Βγάζουμε την ομελέτα και την κόβουμε λωρίδες.
  3. Καθαρίζουμε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο σογέλαιο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον αρακά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς επί 1 λεπτόσ.
  4. Προσθέτουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
  5. Διαλύουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το βρασμένο κρύο ρύζι, αν έχει σβώλους, το ρίχνουμε στο γουόκ και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά (αν το ρύζι κολλάει στα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα).
  6. Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με Cair Brut

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.