Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιταρόσουπα αρωματική της Ματ.Κοτ
Υλικά
- 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μανιτάρια σε φετάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- χυμός 2 λεμονιών
- 2-3 κουταλιές ρύζι
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος τον άνηθο και τον μαϊντανό (ψιλοκομμένα βέβαια).
- Οταν μαραθούν λιγάκι προσθέτουμε το νερό (1/2 - 1 1/2 lt, ανάλογα με πός πυκνή θέλουμε την σούπα).
- Μόλις βράσει η σούπα ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά ακόμη.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε αρχικά τα 2 ασπράδια μόνα τους, στην συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και τέλος το χυμό λεμονιού.
- Στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και το ζουμί της σούπας.
- Οταν έχουμε προσθέσει περίπου 1 ποτήρι από το ζουμί, τότε το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε το μάτι!
- Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ετοιμη η σούπα μας
Τη συνταγή συνιστά: η Ματ.Κοτ
|
|