www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καπνιστή πάπια sichuan


Υλικά

  • 1 μέτρια φρέσκια πάπια
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανισμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 εκ. ρίζα τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα κινέζικο ρυζόκρασο
  • 3/4 κούπα φύλλα μαύρο Κινέζικο τσάι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φύλλα δάφνης
  • 4 σπόρους γλυκάνισου ολόκληρους
  • 2 ξυλαράκια κανέλα, μήκους 8 εκ.
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό) κομμένα σε λωρίδες
  • Λίγο σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα:
    • 1/2 κούπα σάλτσα χοϊσίν (hoisin)
    • 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο κοπανισμένο
    • 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
    • 1/2 κουταλάκι αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι λάδι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε την πάπια, τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε καλά με καθαρή πετσέτα.
  2. Την πασπαλίζουμε μέσα κι έξω με αλάτι και πιπέρι και της κάνουμε "μασάζ" για να απορροφήσει όλη τη γεύση και το άρωμά τους.
  3. Τοποθετούμε στην κοιλιά της πάπιας τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τη μισή ποσότητα τζίντζερ, βάζουμε το πουλερικό σε άνετο μπολ, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ρυζόκρασο και μαρινάρουμε την πάπια για 45 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε το γουόκ με νερό το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, βουτάμε με προσοχή την πάπια μέσα, με μια κουτάλα την περιχύνουμε με το βραστό νερό, την ζεματίζουμε για 1', τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει, ενώ προετοιμάζουμε τα υλικά για το κάπνισμα.
  5. Αναμιγνύουμε τα φύλλα τσαγιού, τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα και τους σπόρους του γλυκάνισου σε μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στο γουόκ, μαζί με τα ξύλα της κανέλας. Ζεσταίνουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  6. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το σκεύος, ακουμπάμε με προσοχή την πάπια στη σχάρα, κλείνουμε το καπάκι του γουόκ και καπνίζουμε το πουλερικό για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σάλτσα: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και μοιράζουμε επίσης το φρέσκο κρεμμυδάκι (τα άσπρα) σε λωρίδες (σε κάθε μπολάκι).
  8. Οταν τελειώσει το κάπνισμα της πάπιας, την βγάζουμε από το γουόκ και την καθαρίζουμε από τα υλικά του καπνίσματος.
  9. Καθαρίζουμε το γουόκ, και ρίχνουμε το σπορέλαιο για τηγάνισμα (σε δυνατή φωτιά) και μόλις κάψει, τηγανίζουμε την καπνιστή πάπια, μέχρι να ροδίσει καλά, γυρίζοντάς την κάθε τόσο από όλες τις μεριές.
  10. Στραγγίζουμε την πάπια, την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα, συνοδεύοντας με τη σάλτσα στα μπολάκια.
Παρόλο που οι περισσότεροι γνωρίζουν την πάπια Πεκίνου, οι ειδικοί της Κινέζικης Κουζίνας προτιμούν την πάπια Sichuan για τον τρόπο που καπνίζεται, δηλαδή πριν τηγανιστεί. Το πιάτο συνοδεύεται με μια γλυκόξινη σάλτσα και προαιρετικά με Κινέζικα ντάμπλινγκς.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.