www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρόσουπα


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψάρι για σούπα (φαγκρί, κοκκινόψαρο, συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι)
  • 5 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • 1 πράσο
  • 2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
  • Αυγολέμονο



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το ψάρι.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε τα λαχανικά κομμένα, τους κόκκους του πιπεριού και το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 35-45 λεπτά.
  3. Oταν γίνουν τα λαχανικά τα βγάζουμε σε μία πιατέλα με μια τρυπητή κουτάλα.
  4. Τοποθετούμε το ψάρι στο ειδικό καλαθάκι και το βάζουμε να βράσει για 10-15 λεπτά στο ζουμί των λαχανικών προσέχοντας να μην διαλυθεί. (Αν δεν έχουμε το ειδικό καλαθάκι, βάζουμε το ψάρι να βράσει στην κατσαρόλα αλλά μετά στραγγίζουμε την σούπα για να μην μείνουν κόκαλα).
  5. Oταν γίνει το ψάρι το βγάζουμε στην πιατέλα και ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
  6. Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στη σούπα χωρίς μετά να ανακατέψουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.