www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ιρανικό πιλάφι


Υλικά

  • 1,5 κούπα ρύζι αμερικάνικο
  • 3 μπούτια κοτόπουλο (το ψαχνό τους)σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι κάρυ
  • 4-5 φλιτζάνια καυτό ζωμό κότας
  • 5-6 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές



Προετοιμασία

Μουλιάζουμε το ρύζι για ένα δίωρο.

Ετοιμασία

  1. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από το σκεύος.
  3. Σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ και κανέλα.
  4. Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι ώστε να καλυφθεί με το βούτυρο και προσθέτουμε το ζωμό, το κοτόπουλο και τα ξερά φρούτα.
  5. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χε χε χε!
    Από: Ανδρέας  1 / 4 / 2003
    Κάλλη, φαντάζεσαι τους Ιρανούς να μαγειρεύουν με αμερικάνικο 
    ρύζι. Χε χε χε!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χε χε χε!
      Από: Κάλλη  1 / 4 / 2003
      Χεχε, περίμενα ότι θα το σχολίαζες!! Αλήθεια, δεν υπάρχει κανένα άλλο όνομα για το σπυρωτό ρύζι? Εδώ το λένε αμερικάνικο πάντως.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χε χε χε!
        Από: Ανδρέας  2 / 4 / 2003
        Εδώ στο Ελλάντα κάνουμε ωραίο σπυρωτό πιλάφι με το γνωστό 
        κίτρινο ρύζι που το λέμε στα ελληνικά και blue bonet.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.