Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβυθοκεφτέδες της Εύας
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 5 κουταλιές μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στυμμένο
- 1 κουταλάκι κίμινο
- 5 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για την σως γιαουρτιού:
- 1 γιαούρτι
- 1 κουταλάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
|
|
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλη νύχτα.
|
Ετοιμασία
- Περνάμε τα ρεβίθια από το μίξερ ώστε να χονδροτριφτούν.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν!
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την σως γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Evak
|
|