Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαριδόπιτα
Υλικά
- 2 φύλλα χωριάτικα
- 700 γρ. μαρίδες
- Λίγο λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 150 γρ. φέτα
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις μαρίδες από το κόκαλο το κεφάλι και την ουρά.
- Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τα λαδωμένα φύλλα, βάζουμε τις μαρίδες γύρω-γύρω
και γεμίζουμε σε μία στρώση την βάση.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την ρίγανη, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα.
- Ρίχνουμε το λάδι και γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς της Evak
Τη συνταγή συνιστά: η EvaK
|
|