www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοχλιοί με σκόρδο και φρέσκια ντομάτα


Υλικά

  • 1 1/2 &
  • 8211; 2 κιλά χοχλιούς
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες λιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τους χοχλιούς σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση.
  2. Τους κατεβάζουμε από τη φωτιά, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε έναν-έναν με ένα μαχαίρι.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να τσιγαριστεί, σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει λίγο.
  4. Προσθέτουμε τους χοχλιούς, αλατίζουμε, ανακατεύουμε να τσιγαριστούν λίγο οι χοχλιοί και να πάρουν αλάτι.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα.
  6. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Η συνταγή αυτή είναι της κυρίας Ερασμίας Μαραυγάκη από το Λιλιανό Πεδιάδος.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.