Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοχλιοί με σκόρδο και φρέσκια ντομάτα
Υλικά
- 1 1/2 &
- 8211; 2 κιλά χοχλιούς
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες λιωμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε τους χοχλιούς σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση.
- Τους κατεβάζουμε από τη φωτιά, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε έναν-έναν με ένα μαχαίρι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να τσιγαριστεί, σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να ροδίσει λίγο.
- Προσθέτουμε τους χοχλιούς, αλατίζουμε, ανακατεύουμε να τσιγαριστούν λίγο οι χοχλιοί και να πάρουν αλάτι.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Η συνταγή αυτή είναι της κυρίας Ερασμίας Μαραυγάκη από το Λιλιανό Πεδιάδος.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|