www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρακάς με αμύγδαλα


Υλικά

  • 800 γρ. αρακά (1.300 γρ. περίπου ακαθάριστο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Μισοβράζουμε το αρακά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά, μία κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει.
  4. Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο (να έχει πιει το νερό), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα, το πιπέρι (αλάτι αν χρειάζεται), ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.