Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο με αρακά, καλαμπόκι και σάλτσα
Υλικά
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
- Φυλλαράκια δενδρολίβανου
- 5 κουταλιές αρακά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
- 4 κουταλιές καλαμπόκι
- 1 κύβο κρέατος
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το λάδι, το δενδρολίβανο και το πιπέρι και τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου.
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά τον αρακά στο βούτυρο, προσθέτουμε νερό ώστε ίσα-ίσα να σκεπαστεί ο αρακάς και μόλις πάρει μια-δυο βράσεις, ρίχνουμε την πιπεριά και τον κύβο κρέατος και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
- Λίγο πριν γίνει ο αρακάς προσθέτουμε το καλαμπόκι.
- Στραγγίζουμε τα φιλέτα από την μαρινάτα και τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα με τα λαχανικά μας και τηγανητές πατάτες ή πατάτες ογκρατέν με σάλτσα νιβερνέζ ή σάλτσα με μαγιονέζα.
|
|