Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κατσικάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 1/2 κούπα ρύζι
- 150-200 γρ. σταφίδες ξανθές
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- Ανηθο
- Δυόσμο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε μήκος 3 εκ. περίπου, τα αχνίζουμε με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και αλάτι.
- Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμυδάκια τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε και βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε το κρέας από το ταψί, προσθέτουμε 3 κούπες νερό, το ρύζι και τις σταφίδες (τα έχουμε πλύνει), βάζουμε από πάνω το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το ρύζι.
|
|