Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο με αυγό και αντσούγιες
Υλικά
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα
- 4 κουταλιές βούτυρο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Λίγη πάπρικα
- 4 αυγά
- 4 ψωμάκια τηγανισμένα (στο μέγεθος του φιλέτου)
- 4 φιλέτα αντσούγιας
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με την πάπρικα, τον χυμό του λεμονιού και το πιπέρι.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (ώστε να σχηματιστεί κρούστα) και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
- Οταν είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα αυγά και κόβουμε το ασπράδι γύρω-γύρω ώστε να έχουν το μέγεθος του φιλέτου.
- Πάνω σε κάθε τηγανισμένο ψωμί βάζουμε ένα φιλέτο (ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα), ένα αυγό, ένα φιλέτο αντσούγιας και γαρνίρουμε με το κρεμμυδάκι.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
|
|