www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτο με αυγό και αντσούγιες


Υλικά

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Λίγη πάπρικα
  • 4 αυγά
  • 4 ψωμάκια τηγανισμένα (στο μέγεθος του φιλέτου)
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με την πάπρικα, τον χυμό του λεμονιού και το πιπέρι.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (ώστε να σχηματιστεί κρούστα) και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
  3. Οταν είναι έτοιμα τα αλατοπιπερώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα αυγά και κόβουμε το ασπράδι γύρω-γύρω ώστε να έχουν το μέγεθος του φιλέτου.
  5. Πάνω σε κάθε τηγανισμένο ψωμί βάζουμε ένα φιλέτο (ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα), ένα αυγό, ένα φιλέτο αντσούγιας και γαρνίρουμε με το κρεμμυδάκι.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.