www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ινδικό Κοτόπουλο Korma


Υλικά

  • 2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
  • 150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
  • 4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • Λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
  • Λίγο καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Νερό
  • Σπορέλαιο



Προετοιμασία

Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.

Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Αγγλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!
-Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!
-Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.
-Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: IΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚORMA
    Από: ΦΩΤΕΙΝΗ  7 / 2 / 2005
    Το μαγείρεψα για την οικογένεια μου, μας αρέσουν οι εξωτικές γεύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο,πολύ γευστικό και με το basmati έδεσε πολύ. Μιάζει λίγο με το κοτόπουλο κασμίρ. Μόνο που αντί γάλα καρύδας έχει πολύ κάρυ και κρεμμύδια . Το γιαούρτι χρησιμοποιείται και εδώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας
    Από: Maggie  11 / 2 / 2005
    Ήθελα πρόσφατα να φτιάξω για τον καλό μου το κοτόπουλο korma. 
    Έτυχε όμως εκείνες τις μέρες το hungry να βρίσκεται «under 
    construction» και επειδή δεν είχα τυπώσει τη συνταγή αποφάσισα 
    να αυτοσχεδιάσω. Θυμόμουνα μόνο τα βασικά υλικά, κοτόπουλο και 
    κρέμα καρύδας! Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο, έτσι σας το 
    παρουσιάζω. Μπορείτε να προσθέσετε και σκόνη κάρυ, αν σας 
    αρέσει. 
    
    
    Υλικά (για 2 άτομα)
    
    400 γρ. κοτόπουλο
    1 μικρό κουτάκι κρέμα καρύδας
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 κουταλιά πάστα ντομάτας
    1 κουταλάκι κύμινο
    Αλάτι, πιπέρι
    
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το σωτάρουμε σε ελάχιστο 
    λάδι, σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Αφού κοκκινήσει ρίχνουμε το 
    κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη. Ανακατεύουμε για 1 
    λεπτό και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε να 
    πιάσει παντού, ρίχνουμε το κύμινο και την κρέμα καρύδας και 
    αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με 
    ρύζι. 
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βοήθεια
    Από: Ευαγγελία  24 / 2 / 2005
    Παιδιά... την κρέμα καρύδας δεν τη βρήκα στο σουπερμαρκετ... τι να κάνω; μπορώ να αντικαταστήσω αυτό το υλικό με κάτι άλλο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Βοήθεια
      Από: LeFtIs  11 / 6 / 2005
      Αρχικά σε χαιρετώ, Η κρέμα καρύδας είναι σχετικά δύσκολο να βρεθεί σε supermarket. Την έψαχνα για τουλάχιστον μια μέρα. Αν είσαι από Θεσ/νίκη θα χαρώ να σε ενημερώσω πως υπάρχει σε κατάστημα στην Αριστοτέλους, Βασ. Ηρακλείου 26 "ΚΟΣΜΑΣ", διαφορετικά... καλή τύχη ψάχνοντας για την Συνταγή ή το κατάλληλο μαγαζί...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: απορία για Κάλλη
    Από: Ντία  5 / 4 / 2005
    Καταρχήν μπραβο για τις πάντα όμορφες συνταγές που δίνεις. Σε ευχαριστώ προσωπικά επειδή δοκίμασα αρκετές. θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μετά που ψήνουμε το κοτόπουλο απλώς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί;Δεν υπάρχει πρόβλημα με το γιαούρτι να "κόψει"; Μπορεί να ακούγεται κάπως άσχετη η ερώτηση αλλά δεν έχω ξαναμαγειρέψει κάτι τέτοιο. Επίσης, αν έχεις χρόνο, έχεις άλλες ινδικές συνταγές να μας χαρίσεις; Θέλω το Σάββατο να κάνω ένα μικρό δείπνο για φίλους και λέω να δοκιμάσω ινδικά. ευχαριστώ πολύ, Ντια
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ινδικό κοτόπουλο!!
    Από: Χρυσαυγή  5 / 4 / 2005
    Κάλλη και Ντία καλημέρα!
    Σήμερα λοιπόν πρίνα από λίγα λεπτά έψαχνα τις συνταγές του 
    αρχείου και έπεσα πάνω σε αυτή. Ήδη σημείωσα τα υλικά που μου 
    λείπουν για να τα αγοράσω και να την φτιάξω. 
    Μετά από λίγα λεπτά βλέπω την συνταγή να έχει έρθει πανω - πάνω 
    με καινούριο σχόλιο. Αυτό της Ντίας.
    
    Τη συνταγή αυτή είναι γραφτό να την κάνω. Φαίνεται υπέροχη.
    
    Ήθελα λοιπόν Κάλλη να σε ρωτήσω κι εγώ το ίδιο που ρώτησε η 
    Ντια. Αν το γιαούρτι κόβει όταν το ρίξουμε στο κοτόπουλο και το 
    μαγειρέψουμε. Η απορρία αυτή μου γεννήθηκε κι εμένα. Δεν έχω 
    βλέπεις, ούτε εγώ επαφή με την ινδική κουζίνα. 
    
    Όπως και να χει φαίνεται υπέροχη η συνταγή του κοτόπουλου!!! 
    Σκεφτόμουνα επίσης για το μείγμα μπαχαρικών garam masala. Αν δεν 
    βρω στο σουπερ μάρκετ τι να κάνω? Επίσης κόλιανδρο έχω ψάξει στο 
    σούπερ μάρκετ αλλά δεν έχω βρει. 
    
    Φιλιά πολλα!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ινδικό κοτόπουλο!!
      Από: Juanita La Quejica  6 / 4 / 2005
      Χρυσαυγή, Χρόνια Πολλά και από εδώ!
      
      Αν δεν βρεις garam masala και κόλιανδρο, το φαγητό δε 
      θα "λέει". Δεν ξέρω που μένεις, πάντως γενικά τα μεγάλα 
      σουπερμάρκετ (και τα ελληνικά) έχουν και από τα δύο μπαχαρικά. 
      
      Μέχρι να σου απαντήσει η Κάλλη, σου στέλνω τον τρόπο που 
      φτιάχνω το δικό μου Chicken Korma.
      
      
      Υλικά
      
      2 στήθη φιλέτα κοτόπουλου (800 γρ.) 
      200 γρ. γιαούρτι 
      200 γρ. coconut milk 
      3 μεγάλα κρεμμύδια (χονδροκομμένα) 
      2 κ.γ. garam masala 
      ½ κ.γ. πιπέρι 
      2 κ.γ. ginger 
      2-3 σκελίδες σκόρδο 
      2 κ.γ.  chillies 
      1κ.γ. turmeric  
      2 κ.γ. κόλιανδρο 
      δυόσμος 
      λάδι ή ghee (καθαρισμένο βούτυρο)
      αλάτι
      
      
      
      Προετοιμασία
      
      Σωτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδα. 
      
      Στο μεταξύ έχουμε μαρινάρει τα φιλέτα με το αλάτι, turmeric, 
      garam masala, ginger και κόλιανδρο για μισή ώρα. 
      
      Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Τα σβήνουμε με 
      κρασί, αν θέλουμε (αυτό βέβαια δεν γίνεται στην ινδική κουζίνα, 
      αλλά τί μας νοιάζει;). 
      
      Μετά από 45΄ (να είναι έτοιμα τα φιλέτα) προσθέτουμε το 
      γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένο, πιπέρι, 
      δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν είναι ελαφριά 
      η γεύση, προσθέτουμε μπαχαρικά κατά βούληση. Αν και γενικά το 
      Korma έχει ήπια γεύση, γι αυτό αρέσει σε όλους.
      
      Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5΄και μετά προσθέτουμε το 
      γάλα καρύδας. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 
      άλλα 5΄, ανακατεύοντας συνέχεια. Αν θέλουμε (που θέλουμε, γιατί 
      δίνουν ξεχωριστή γεύση, το κάτι άλλο του φαγητού), προσθέτουμε 
      σταφίδες και αμύγδαλα. 
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ινδικό κοτόπουλο!!
        Από: Χρυσαυγή  6 / 4 / 2005
        Λοιπόν Juanita μου σ΄ευχαριστώ για δεύτερη φορά για τις ευχές.
        
        Άκου να σου πω λοιπόν τι έχω συγκεντρώσει από τα μπαχαρικά.
        
        Χθες πήγα στη γαλλική μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ (γιατί μένω 
        Αθήνα, Ανατολικά Προάστια) και βρήκα κόλιανδρο σε σπόρους. Το 
        πήρα. Θα το σπάσω καλά στο γουδί. Πιστεύω να κάνει τη δουλειά 
        του.
        
        Επίσης επειδή δεν βρήκα garam masala, πήρα γαρύφαλο τριμμένο, 
        πιπέρι τριμμένο και κανέλα τριμμένη από τα οποία αποτελείται... 
        το garam masala, αλλά δεν βρήκα κάρδαμο τριμμένο. Μόνο αυτό 
        δηλαδή μου λείπει. Λες να έχω αποτυχία?
        
        Στο σούπερ μάρκετ με του πουλιού το γάλα η αλήθεια είναι ότι δεν 
        πήγα. Λές να το έχει εκεί?

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κοτόπουλο Korma
    Από: Γιούλη Κ.  5 / 4 / 2005
    Καλημέρα στην παρέα και από μένα. έχετε δίκιο, εμένα όντως μου
    έκοψε το γιαούρτι στην προσπάθεια να φτιάξω κοτόπουλο με κάρυ.
    Βέβαια, κατά τα άλλα η γεύση του δεν ήταν ασχημη, αλλά νομίζω ότι
    αν το είχα αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, που φαντάζομαι ότι
    ίσως είναι μια λύση, θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα και γευστικά
    και εμφνισιακά! Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία Κάλλη τα φώτα σου!
    Είμαι κι εγώ φαν του ινδικού!
    
    Φιλάκια!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κόρμα
    Από: Κάλλη  6 / 4 / 2005
    Ου-ουυυυ να ΄μαι κι εγώ. Επειδή πάει πολύυυς καιρός που το 
    μαγείρεψα κι επειδή πάντα τις πειράζω λίγο στην εκτέλεση τις 
    συνταγές, φοβάμαι να απαντήσω με το χέρι στη φωτιά. Ούτε που 
    θυμάμαι τις θερμοκρασίες που τήρησα! Υποθέτω λοιπόν ότι μπορείτε 
    να βάλετε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και αφού έχει 
    χλιαρέψει λίγο η σάλτσα, αλλά δεν παίρνω όρκο τι θα γίνει αν το 
    ζεστάνετε πάλι...
    
    Πάντως θα επιμείνω στα ξηροκάρπια, που του πάνε απίθανα. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ιδού το μπαχαρικόν
    Από: η άλλη Αγγελική  9 / 4 / 2005
    Λοιπόν, Χρυσαυγή, στα κιτάπια μου βρήκα τα εξής : 
    
    Μasala σημαίνει «μίγμα μπαχαρικών», αλλά και κάτι σαν «σωστή 
    από πλευράς αρωμάτων παρασκευή ενός πιάτου». Στην Ινδία 
    υπάρχουν άπειρα masala για τα διαφορετικά πιάτα στις 
    διαφορετικές περιοχές και ανάλογα και με το προσωπικό γούστο 
    του κάθε μάγειρα. Τα πιο συνηθισμενα είναι τα garam masala, τα 
    οποία χρησιμοποιούνται στο βορρά και κάποιες πιο πικάντικες 
    ποικιλίες από το νότο. Μια τυπική συνταγή για garam masala 
    είναι η παρακάτω, η οποία είναι χαρακτηριστική της περιοχής του 
    Punjab και του Uttar Pradesh. Είναι πολύ  αρωματική και καυτερή 
    (οι αναλογίες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το 
    γούστο σου): 
    
    2 κομμάτια κανέλλα
    3 δαφνόφυλλα
    40 γρ σπόροι κύμινου
    25 γρ σπόροι κόλιαντρου
    20 γρ σπόροι καρδάμωμου (κακουλές)
    20 γρ σπόροι μαύρου πιπεριού
    15 γρ γαρύφαλα
    15 γρ τριμμένα "άνθη μοσχοκάρυδου" (mace)
    
    Σπάμε την κανέλλα σε μικρότερα κομμάτια και θρυμματίζουμε τα 
    δαφνόφυλλα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (χωρίς νερό ή λιπαρή ουσία)
    για 2/3 λεπτά και ρίχνουμε τα άτριφτα μπαχαρικά. Τα ψήνουμε σε 
    μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι μόλις ν΄αρχίσουν να 
    σκουραίνουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα αλέθουμε και ανακατεύουμε 
    με το mace. Το μίγμα διατηρείται σε αεροστεγή συσκευασία 3-4 
    μήνες.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    Από: Χρυσαυγή  9 / 5 / 2005
    Τις προάλλες πήγα στο κέντρο της Αθήνας στα μπαχαρικάδικα που 
    μου είπατε για να αγοράσω φυσικά υλικά να στολίσω την κουζίνα 
    μου! Αγόρασα ένα μάτσο ξύλα κανέλλας, αποξυραμμένες φέτες 
    πορτοκάλι, χόρτο ξερό, ένα ματσάκι λεβάντας και φυσικά garam 
    masalα!!!
    
    Έφτιαξα λοιπόν το πολυπόθυτο κοτόπουλο της Κάλλης και πραγματικά 
    έγινε υπέροχο! Ταιριάζει φοβερά με ρύζι basmati. 
    
    Μπράβο Κάλλη μου! 
    Πάντα τέτοιες συνταγές να δίνεις. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
      Από: Κάλλη  9 / 5 / 2005
      Χαίρομαι που σου άρεσε! Το γιαούρτι δεν έκοψε τελικά; 
      
      Καλά Χρυσαυγή εγώ μέχρι και βουνίσιο τσάι έχω βάλει σε
      ανθοδοχείο- όσο για τις φέτες πορτοκάλι, δοκίμασε να τις κάνεις
      μόμπιλε με φυσικό σπάγγο και ξύλινες χάντρες! Αν έχεις καμιά
      χειροτεχνική ιδέα με φυσικά υλικά θα μπορούσες να μου τη στείλεις
      πλιιιιζ;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
        Από: Kατασκευαστής Κοσμημάτων  9 / 5 / 2005
        Πέρασε ένα κρίκο σε 6-7 αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, βάλε 
        και μερικές με μήλα ανάμεσα και μετά... φόρα το στην μυτη, σαν 
        σκουλαρήκι! Χιχι!
        
        Καλημεεεέρα και φιλιά Exeter!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
        Από: Χρυσαυγή  9 / 5 / 2005
        Γουστάρω κουβέντα Κάλλη!!!
        
        Λοιπόν, το στίλ της κουζίνας μου είναι ψιλο country. Τα πλακάκια 
        που επιλέξαμε μοιάζουν αρκετά με χωμάτινα να φανταστείς. Για το 
        ταβάνι τώρα, σχεδίασε ο Δημήτρης μία σιδεριά που την δώσαμε σε 
        έναν σιδερά και μας την έφτιαξε ακριβώς όπως τη θέλαμε. Την 
        κρεμάσαμε από το ταβάνι με αλυσίδες. Σε αυτή λοιπόν τη σιδεριά 
        κρέμάω διάφορα μπιχλιμπίδια από φυσικά κυρίως υλικά. Μέχρι και 
        αγελαδοκουδούνα έχω κρεμάσει!!! 
        
        Ο Δημήτρης επιμένει να κρεμάσουμε και σκόρδα και καλαμπόκια αλλά 
        εγώ δεν θέλω και πολύ. Ίσως χαλάνε με τον καιρό και δεν θέλω. 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
          Από: Χρυσαυγή  9 / 5 / 2005
          Α!! Και το γιαούρτι στο korma δεν έκοψε, παρόλο που το έβρασα 
          αρκετούτσικη ωρίτσα μέχρι να γίνει πηχτή η κρέμα! Είχα σχετικά 
          χαμηλή θερμοκρασία όμως!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
          Από: Κάλλη  9 / 5 / 2005
          Σπεύδω να ανοίξω σχετικό άρθρο!
          Εσένα Κεχίκα σου χρωστάω βραχιόλι, αλλά έτσι που με πειράζεις
          αντί για χάντρες θα περάσω φουντούκια :-ΡΡΡΡ

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
            Από: Quejica  9 / 5 / 2005
            Αφού δεν είδα τίποτα ακόμα, θα λέω ό,τι θέλω!
            
            Χαλκά στην μύτη, μέχρι να μπει κάτι άλλο στο χέρι ή όπου αλλού!

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
          Από: nervosa_anorexia  9 / 5 / 2005
          Χρυσαυγουλίνι μου, country-κουζίνα χωρίς αιωρούμενο σκορδάκι 
          γίνεται βρε??? Κρέμασέ το και μη μασάς! Αν και όταν αρχίσει να 
          βγάζει φύτρες (θ`αργήσει πιστεύω, αν είναι σ`ανοιχτό και δροσερό 
          μέρος), το εκμεταλλεύεσαι δεόντως, αυτοκτονώντας το σε φαγητό!
          Πάντως, πρέπει να είναι φοβερή η κουζίνα σου με τη σιδεριά να 
          κρέμεται πρωτοτύπως και... απειλητικώς πάνω απ`τα κεφάλια σας!
          
          Επ`ευκαιρίας βρε Χρυσαυγή, έχεις καμιά καλή ιδέα περί οργάνωσης 
          των μπαχαρικών που άρχισαν να κατακλύζουν το ντουλάπι της 
          κουζίνας μου? `Εχουν μπερδευτεί σακουλάκια μπαχαράδικων με 
          ετοιματζίδικα μπουκαλάκια και κοντεύω να χάσω το μπούσουλα! 
          
          `Οχι τίποτ`άλλο, φοβάμαι μη σερβίρω πάλι κουραμπιέδες 
          πασπαλισμένους με ωραιότατη μαγειρική σόδα, αντί για ζάχαρη 
          άχνη! [ήταν το 1ο γλυκό που έφτιαξα στον -τότε- αρραβωνιαστικό 
          και -σήμερα- άντρα μου...τον άμοιρο! αντί να σερμπετιάσει απ`τη 
          ζάχαρη, έβγαζε μπουρμπουλήθρες απ`τη σόδα.. ακόμα απορώ με την 
          απόφασή του να με παντρευτεί τελικά;) ]
          
          Φιλιά και περιμένω ιδέες περί μπαχαρικο-οργανωτικού:))

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
            Από: Χρυσαυγή  9 / 5 / 2005
            Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σου πω nervosa_anorexia από το να 
            αγοράσεις πολλά πολλά μπουκαλάκια διαφόρων σχεδίων και μεγεθών. 
            Να φτιάξεις ωραία φιλοτεχνιμένες αυτοκόλλητες ετικέτες και να 
            γράψεις το όνομα του κάθε μπαχαρικού ή μυρωδικού και να τις 
            κολλήσεις στο κάθε μπουκάλι. 
            
            Τώρα το θέμα είναι που θα βάλεις όλα αυτά τα μπουκαλάκια. Δεν 
            ξέρω ποιο είναι το στιλ σου, αλλά εγώ θα έκανα το εξής: 
            Πουλάνε ωραιότατες ξύλινες ή σιδερένιες ραφιέρες ψιλο-ινδικού 
            στιλ σε τέτοιου είδους μαγαζιά που έχουν είδη σπιτιού. Εγώ μία 
            τέτοια ραφιέρα θα έπαιρνα και θα την έβαζα στον τοίχο της 
            κουζίνας και θα τη στόλιζα με τα μπουκαλάκια μου... 
            
            Φιλιά πολλά ! 
            Ελπίζω να βοήθησα.

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
          Από: Natalia  9 / 5 / 2005
          Εγγυημένα... τα καλαμπόκια δεν παθαίνουν απολύτως τίποτε. 
          Κρέμασε και καλαμπόκια άφοβα.

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
            Από: Χρυσαυγή  9 / 5 / 2005
            Και που θα βρω 2 όμορφα καλαμπόκια?? 
            Φοβάμαι μήπως μετά από καιρό αρχίσουν και χάνουν τα σπορια τους 
            και γεμίσει ο τόπος.
            Επίσης θα τα αγοράσω χλωρά και θα τα ξεράνω εγώ ???
            
            Που θα τα βρω όμως είναι το θέμα????

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
              Από: Φλώρα  9 / 5 / 2005
              Σε κανα μήνα οι καστανάδες θα "το γυρίσουν" σε καλαμπόκι.
              Δε νομίζω να σου αρνηθούν ένα-δυό χλωρά καλαμποκάκια...

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
              Από: Natalia  10 / 5 / 2005
              θα τα κρεμάσεις χλωρά και θα ξεραθούν μόνα τους. 
              Και στις λαικές φαντάζομαι ότι θα πουλούν σε λίγο καιρό.
              Εγώ βρίσκω και σε μανάβικα το καλοκαιράκι.

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ινδικό κοτόπουλο korma
    Από: Marina  24 / 2 / 2006
    Το έφτιαξα το κοτόπουλο και ήταν ΟΝΕΙΡΟ. Τα υλικά για κάρυ τα αγόρασα και το κόρμα απο ένα ινδικό σουπερμάρκετ στην Αμφιθέα/Π. Φάληρο. Ευχαριστώ πολύ. Blogs http://dailymadness.blogspot.com http://eatingoutingreece.blogspot.com http://artjigsaws1500.blogspot.com http://yiusurum.blogspot.com
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ινδικό κοτόπουλο korma
      Από: Juanita La Quejica  24 / 2 / 2006
      Είχες προλάβει το Tandoori Sizzler στο κέντρο Μαρίνα; Έφτιαχναν 
      εξαιρετικό κόρμα, δυστυχώς έκλεισε το μαγαζί αν και είχε πολύ 
      καλοφτιαγμένα πιάτα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.