www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Tαλιατέλες Σισιλιέν


Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3,5 λίτρα νερό
  • 375 γρ. ταλιατέλες
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Αλατίζουμε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους.
  2. Ξεπλένουμε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζετε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό τους, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
  6. Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν 3 με 4 λεπτά, ώστε να γίνουν al dente.
  7. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.
Αν θέλουμε, τις σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα με χαμηλά λιπαρά, με τη διαφορά ότι η παρμεζάνα θ' αυξήσει την περιεκτικότητα του φαγητού σε λιπαρά.

Τη συνταγή συνιστά: η Mara_K

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.