Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καλαμποκόπιτα με ελιές, λουκάνικα πράσου κ.α.
Υλικά
- 600 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 λίτρο νερό
- 30 ελιές καλαμών μεγάλες κομμένες
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή κονκασέ
- 250 γρ. λουκάνικα με πράσο κομμένα σε ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλεύρι, λίγο αλάτι, το λάδι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επί 15’ περίπου μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα και το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Προσθέτουμε μέσα τις ελιές και ψήνουμε στο φούρνο για 30’.
- Συγχρόνως ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και την απλώνουμε πάνω στο μίγμα του ταψιού.
- Σκεπάζουμε με τα λουκάνικα όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 250° C βαθμούς για 40’ περίπου.
- Αφήνουμε την πίτα μας να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σύγχρονη συνταγή που έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα παραδοσιακό πιάτο -την
καλαμποκόπιτα- με νέο πιο σύγχρονο πρόσωπο.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|