www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ραβιόλια με γέμιση μυζήθρας


Υλικά

  • Ζύμη για ραβιόλια:
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά λάδι
    • 1 κουταλάκι νερό
  • Γέμιση:
    • 500 γρ. μυζήθρα
    • 125 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλιά πλατύφυλλο μαϊντανό
    • 1 κρόκος αυγού
  • Σάλτσα:
    • 1 κουταλιά λάδι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 καρότο κομμένο
    • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
    • 45 γρ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κουταλάκι ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
    • 1 κουτάλι γουστερσάϊρ σος
    • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό



Ετοιμασία

  1. Ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ'ένα μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και το νερό, ανακατεύοντας τα.
  2. Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε ώσπου να γίνει λεία και ελαστική, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
  3. Γέμιση: Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, το προσούτο, το μαϊντανό και τον κρόκο του αυγού.
  4. Σάλτσα: Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό κότας, τη γουστερσάιρ σος και το βασιλικό και αφήνουμε την σάλτσα μας να πάρει βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά.
  7. Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ και το διατηρούμε ζεστό.
  8. Ραβιόλια: Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δυο μπάλες.
  9. Απλώνουμε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό τετράγωνο, βάζουμε μικρές κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 5 εκ. τη μια από την άλλη στη σειρά στο ένα φύλλο της ζύμης. Βάζουμε προσεκτικά το άλλο φύλλο από πάνω και πιέζουμε ελαφρά τα φύλλα της ζύμης γύρω από τη γέμιση να κολλήσουν.
  10. Με μια ροδέλα ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τετράγωνα.
  11. Βάζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα, τα καλύπτουμε με σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Τη συνταγή συνιστά: η Mara_K

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.