www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μουσακάς με αγκινάρες


Υλικά

  • 1 πακέτο αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • Λίγες πατάτες [ανάλογα με το ταψί)
  • 4 κούπες τυριά τριμμένα (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι]
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κουταλιές σκόρδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο πούμαρο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κούπα νισεστέ
    • 5 κούπες γάλα
    • 2 αυγά
    • Μια χούφτα τυρί τριμμένο(κρατάμε από αυτό που έχουμε για την γέμιση)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ενα κουταλάκι μοσχοκάρυδο



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να λιώσουν.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδί(2-3 κουταλιές) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει σπυρί-σπυρί.
  3. Μετά ρίχνουμε τον άνηθο τον δυόσμο, τον πελτέ, το πούμαρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 45 λεπτά περίπου (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό προσέχοντας όταν ο κιμάς είναι έτοιμος να είναι τελείως στεγνός).
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές ροδέλες, τις τηγανίζουμε ελαφρά (να μην πάρουν έντονο χρώμα) και τις αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση πατάτες δίπλα-δίπλα, πασπαλίζουμε με δυο χούφτες τυρί, στρώνουμε από πάνω τις αγκινάρες, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και στην συνέχεια τον κιμά.
  6. Μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νισεστέ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  7. Προσθέτουμε το γάλα (ζεστό) και αφήνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση.
  8. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια των αυγών και μετά τους κρόκους και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  9. Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τυρί που έχουμε κρατήσει.
  10. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ στον μουσακά και ψήνουμε στους 200° C για μια ώρα περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Τη συνταγή συνιστά: το Ρόδο του ισπαχάν

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.