Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαρδέλες γεμιστές με ελιά και φρέσκα μυρωδικά
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και μετά κάνουμε μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς, από την ουρά μέχρι το κεφάλι. Τραβάμε το κόκαλο και τις απλώνουμε ανοιχτές σε μια
λαδόκολλα.
- Χτυπάμε μαζί το ξίδι και το λάδι και αλείφουμε το εσωτερικό των σαρδέλων. Τις
αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.
- Σ’ ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κοκκάρι και το σκόρδο. Οταν σοταριστούν, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και αναμειγνύουμε με την ελιά και τα φρέσκα μυρωδικά. Με τον πολτό αυτόν γεμίζουμε την κοιλιά των σαρδέλων και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ από κάθε πλευρά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|