Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαύρος στο φούρνο και πράσινη σαλάτα
Υλικά
- Για 2 άτομα
- 1/2 κιλό γαύρο
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Σαλάτα:
- 1/2 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κόκκινη ζουμερή ντομάτα
- 1 κουταλιά κάπαρη
- ρίγανη
- πράσινες ελιές
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Kαθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια. (Πολλοί αφαιρούν το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο, εγώ τα αφήνω).
- Στρώνουμε τα ψαράκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μικρό πυρέξ.
- Στίβουμε το λεμόνι και τα ραντίζουμε.
- Ρίχνουμε το αλάτι, την ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 35-40 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν) στους 180 βαθμούς.
Σαλάτα:
- Χονροκόβουμε το μαρούλι και την ρόκα.
- Ψιλοκόβουμε το σέλερι και τα κρεμμυδάκια.
- Από πάνω κόβουμε σε ροδέλες την ντομάτα και προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και την ρίγανη.
- Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι.
Στρώνετε το τραπέζι της βεράντας. Εστω της μικρής βεράντας, σαν την δική μου.
Σερβίρετε εσάς και τον καλό/η σας και συνοδεύετε με ένα ουζάκι ή με μια παγωμένη
μπυρίτσα. Απαγορεύετε αυστηρώς η συνοδεία της τηλεόρασης.
Υ.Γ. Η σαλάτα κανονικά λέγεται ΠΡΙΜΑ ΣΕΡΑ και έχει πάρει το όνομα της από το
ομώνυμο μαγαζί στον Πόρο. Προσπαθώ χρόνια να την αντιγράψω αλλά ποτέ δεν είναι τόσο καλή όσο η original.
Τη συνταγή συνιστά: η dina k. Sparti
|
|