Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πέννες με λιαστή τομάτα
Υλικά
- 600 γρ. πέννες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 γρ. λιαστές τομάτες κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κούπα κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τρεις κουταλιές βούτυρο και μόλις μαραθούν ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό, την ρίγανη αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Βράζουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με την μοτσαρέλα, την σάλτσα, μια κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|