Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβίθια με ρύζι
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 κουταλάκι σόδα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ρύζι για σούπα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
- Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να μείνει λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).
Είναι παραδοσιακή συνταγή από το χωριό Τραχήλι Ευβοίας.
Τη συνταγή συνιστά: η Σταματούλα Καδίτη
|
|