www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φασολαδα


Υλικά

  • 1/2 κιλά φασόλια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • σέλινο (ρίζα και φύλλα)
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Ρίγανη (προεραιτικό)
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός μπρούσκος

Προετοιμασία

Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν.

Ετοιμασία

  1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
  3. Στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο περίπου νερό και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές και την δάφνη.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
  5. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την ρίγανη. Αν χρειάζεται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Η δάφνη, όσο μένει στο βράσιμο προσθέτει μια πικρίλα. Πολλοί το θέλουν αυτό. Αν όμως δεν το θέλουμε τότε ή βγάζουμε τη δάφνη περίπου 10 λεπτά αφού τη βάλουμε ή την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τα άλλα μπαχαρικά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.