www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γεματιά (Παραδοσιακό Ηπείρου)


Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο δυόσμο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

Πως θα μετρήσουμε το ρύζι: Στη λαμαρίνα που θα ψήσουμε το φαγητό, απλώνουμε τόσο ρύζι ώστε ίσα - ίσα να καλύψει τον πάτο του ταψιού και μάλιστα όχι πολύ καλά. Στη συνέχεια μετράμε τον όγκο του ρυζιού αυτού σε μετράρι (κούπα μέτρησης όγκου).
  1. Ζεματάμε τα γλυκάδια, τα πνευμόνια και την καρδιά. (Οχι το συκώτι) και τα ψιλοκόβουμε πολύ.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε τα σπλάχνα ψιλοκομμένα, τα ροδίζουμε επίσης ελαφρά και ρίχνουμε τις ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες.
  4. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (ηλεκτρική κουζίνα στο 1/2).
  5. Απλώνουμε το φαγητό σε λαμαρίνα και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε μετρήσει).
  6. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό λίγο λιγότερο από το διπλάσιο όγκο του ρυζιού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  7. Σερβίρεται ζεστό.
Η συνταγή είναι της κυρίας Βούλας Δουγλίδη από την Πουρνιά της Ηπείρου.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.