Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρεμμυδόπιτα
Υλικά
- 6 φέτες μπέικον άπαχο
- 7 μέτρια κρεμμύδια
- 3 αυγά
- 1 κούπα τυρί ρεγκάτο ή άλλο τυρί της προτίμησής σας
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Φύλλο χωριάτικο
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
- Οταν τσιγαριστούν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά με την κρέμα (ή το γάλα) και το τυρί.
- Στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και με το πινελάκι ρίχνουμε λαδάκι, για να γίνει τραγανό το φύλλο.
- Ψήνουμε στους 200° βαθμούς.
- Η πίτα μπορεί να γίνει και με φύλλο σπιτικό ή κουρού.
- Ελπίζω να σας αρέσει η κρεμμυδόπιτα που σας προτείνω. Περιμένω τα σχόλιά σας.
Τη συνταγή συνιστά: η Σοφία Κ.
|
|