Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες ογκραντέν
Υλικά
- Πατάτες
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (ή πράσα)
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο γάλα
- 8 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ροδέλες και τις τηγανίζουμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
- Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και εναλλάξ προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. (το μυστικό είναι να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα από πατάτες).
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (να πήξουν τα αυγά και το γάλα).
Καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: η Ν.Μ από Θεσσαλονίκη (δικής της εμπνεύσεως).
|
|