Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σκορπιοί μπουρδέτο
Υλικά
- 1-2 σκορπιούς λίγο μεγάλους (για να μην έχουν πολλά κοκαλάκια)
- 2 κούπες κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα λάδι ελιάς
- 1 γεμάτη κουταλιά κόκκινο πιπέρι [κατά προτίμηση καυτερό]
- Τον χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
- Αλάτι
- Νερό
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι ,το πιπέρι και το κρεμμύδι και σιγοψήνουμε μέχρι να γίνει το
κρεμμύδι διάφανο.
- Μετά βάζουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα με προσοχή και αμέσως σκεπάζουμε με νερό που κοχλάζει. (Δεν
θέλουν πολλή ώρα βράσιμο, περίπου μισή ώρα και μέχρι το ψάρι να μείνει με τη σάλτσα του).
- Τότε του ρίχνουμε το λεμόνι και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να ανακατευτεί.
Αυτή είναι παλιά συνταγή κερκυραίων ψαράδων.
Το φαγητό σηκώνει κρασί κόκκινο παρόλο που είναι ψάρι και πολλές βούτες με ψωμί.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Τη συνταγή συνιστά: η Ματούλα
|
|