www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα με δαμάσκηνα και κρεμμύδια


Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλάκια κρύο νερό
  • 15 ξερά δαμάσκηνα
  • 5 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί (πχ παρμεζάνα)



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Τρίβουμε στο αλεύρι το βούτυρο με τα δάχτυλα ώστε να σχηματίσει ψιλά ψίχουλα και προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό ανακατεμένα.
  3. Πλάθουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη που θα ανοίξουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα ζελατίνας.
  4. Κόβουμε το φύλλο μας στο σχήμα του ταψιού για τάρτες και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  5. Κόβουμε στο μισό τα δαμάσκηνα και τα μουλιάζουμε στο κονιάκ για 1-2 ώρες.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας στο μεταξύ.
  8. Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  9. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, το μπέικον και τα δαμάσκηνα με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί λίγο το μπέικον.
  10. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το απλώνουμε στο ταψάκι με τη βάση της τάρτας.
  11. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' στους 200 βαθμούς και για άλλα 10-15 στους 180.
  12. Σερβίρεται ζεστή με συνοδεία σαλάτας.
Αυτή η (αδοκίμαστη, το ομολογώ)συνταγή προέρχεται από το The complete Dried Fruit Cookbook, από την Αυστραλέζικη φίρμα ξερών φρούτων Αngas Park, και μάλιστα έχει πρόλογο γραμμένο από Ελληνίδα!

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.