Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Γυναικείες υπερβολές
Από: Ανωνύμου 5 / 11 / 2003
Αγαπητή κυρία ,
Όντως η συνταγή είναι εξαιρετική . Την παρεσκεύασα , όμως ,
με κανονικό γιαούρτι και μάλιστα σπιτικό σακούλας με μυθικά
ποσοστά λιπαρών και αξεπέραστη γεύση . Σας βεβαιώ ότι συμφόρεση
δεν μου ήλθε .
Εκ της πειραματικής λοιπόν αποδείξεως , θεωρώ ότι το
light "γιαούρτι" μάλλον δεν ευρίσκετο εις τις γαστριμαργικές ,
και όχι μονο , φαντασιώσεις της ευγενούς Αλέκας .
Αν μη τι άλλο οι ευγενείς αγαπούν την αυθεντικότητα , έστω και
αν αυτή είναι λίγο επικίνδυνη , και το γιαούρτι το προτιμούν
αυθεντικό χωρίς "παραχωρήσεις"
Εν πάση περιπτώσει , στο cholesterol party που μας καλείτε ,
100 γρ πλήρες γιαούρτι μας εμάρανε ;
Συγχωρέστε με !
Ένας άλλος " ευγενής"
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γυναικείες υπερβολές
Από: Τίνα Σταύρου 5 / 11 / 2003
Αγαπητέ μου Ευγενή Ανώνυμε φίλε,
Εν πρώτοις έρχομαι να ερωτήσω δια την καλή σας υγεία και να
εκφράσω την πραγματική μου χαρά που δεν σας ήλθε συμφόρεση. Εαν
ερωτάτε δια την ιδικήν μου, είμαι καλώς.
Παίρνω το θάρρος να απαντήσω στο ευγενές σας σχόλιο διότι
διακρίνω εις τας γραμμάς του ένα ιδιαίτερο humeur που θεωρώ ότι
εξέλειπε του διαδικτύου και ως εκ τούτο πρέπει να το
ενθαρρύνουμε όπου το βλέπουμε.
Δυστυχώς ο εγκέφαλος όστις εκύησε την πιο πάνω συνταγή καθώς και
αι χείρες δι ων ετέχθη ανήκουν εις την ταπεινή εμέ και ουχί εις
την Ευγενεστάτη Αλέκα εις την οποίαν είναι αφιερωμένη η συνταγή
για λόγους που μπορείτε να ανακαλύψετε δια της μεθόδου της
αναζητήσεως στο forum του Hungry (πολύ παλαιότερα άρθρα).
Ως ηθικός λοιπόν και φυσικός αυτουργός της άνω συνταγής θεωρώ
χρέος μου να σας απαντήσω στην περι Light γιαουρτιού παρατήρησή
σας, την οποίαν, ειρήσθω εν παρώδω, θεωρώ ορθοτάτη.
Κατ` αρχήν λοιπόν οφείλω να σας πω ότι το εν παρενθέσει σχόλιόν
μου περί συμφορέσεως ήτο ενα καθαρά αυτοσαρκαστικό και
χιουμοριστικό σχόλιο διότι θεώρησα ότι σε ένα meat loaf τόσο
πλούσιο σε λιπαρές ουσίες (ήγουν αρνίσιος κιμάς, μπέηκον, μισή
κούπα λάδι) τα λιπαρά του γιαουρτακίου μας μάραναν. Λυπούμαι που
δεν κατάφερα να κάνω σαφή την αυτοσαρκαστική μου διάθεση.
Πέραν τούτου, λυπούμαι που αναγκάστικα να χρησιμοπόιήσω το εν
λόγω γιαουρτάκιον στην παρασκευή του παρασκευάσματος αύτου, αυτό
όμως συνέβη διότι το εν λόγο Meat loaf συνελήφθη κάτω από την
πίεση της ανάγκης να συγκροτηθεί εκ των ενόντων εν αξιοπρεπές
πιάτο για ένα al improviso Κυριακάτικο γεύμα. Στην συγκεκριμένη
δε χρονική στιγμή μόνο το εν λόγο γιαουρτάκιον υπήρχε στο
ψυγείον μου. Δέχομαι ότι ένας πραγματικός λάτρης της γεύσεως και
των ηδονών της δεν θα έπρεπε καν να έχει εις το ψυγείο του
τοιούτα βδελυρά προιόντα, πλην φευ, σας ικετεύω να μου
αναγνωρίσετε το δικαίωμα εις την νεύρωσιν, που από χρόνια
διεκδικώ.
Στο σχόλιό σας τώρα περί σχέσεως ευγένειας και αυθεντικότητας,
σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου,
διότι το σόι απαντητικό σχόλιο θα ήτο αυτό εαν δεν διατηρούσα κι
εγώ δι εμέ ορισμένας τοιαύτας.
Τελειώνοντας σας παρακαλώ να μην με κρίνετε εξ αυτής της μόνης
φράσεως αλλά σας εκλιπαρώ, πριν την έκδοση της οριστικής σας
αποφάσεως της σχετικής με την γαστριμαργική μου ταυτότητα, να
μπείτε στον κόπο να αναγνώσετε τινά εκ των άρθρων τε και των
συνταγών που κατά καιρούς υπέβαλα στον φιλοξενούντα την συζήτησή
μας και εξαιρετικά προσφιλή δι εμέ δικτυακό τόπο.
Σας ευχαριστώ δια την προσοχή σας στο παρόν,
Με ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης,
Τίνα Σταύρου
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Σχόλιο - Ερώτηση
Από: Anastasia 24 / 2 / 2004
Η ερώτησή μου απευθύνεται στην αγαπητή Τίνα ή και σε
οποιονδήποτε φίλο ή φίλη γνωρίζει και θα ήθελε να λύσει την
απορία μου.
Πρόσφατα δοκίμασα τη συνταγή και ενώ είναι ένα πραγματικά
πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο, παρατήρησα ότι όταν το meat loaf
κόβεται δεν είναι τόσο ομοιογενές, θα έλεγα ότι
κάπως "τρίβεται". Ακολούθησα όλα τα βήματα της συνταγής, δεν την
παρήλλαξα, πιστεύετε ότι θα έπρεπε ίσως το μείγμα της να είναι
πιο υδαρές, ή μήπως θα μπορούσα να προσθέσω κάποιο υλικό που θα
βοηθούσε τη σύστασή του;
Ευχαριστώ πολύ,
Anastasia.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: χρόνος ψησίματος
Από: Λία Π. 12 / 9 / 2004
Πόση ώρα θέλει ψήσιμο στο φούρνο με αέρα ή χωρίς;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|