www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Meat Loaf Της Ευγενούς Αλέκας


Υλικά

  • 300 γρ. κιμά από αρνί
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2-3 κουταλιές αρωματικό ξύδι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουταλιές δυόσμο φρέσκο από την γλάστρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 2,5 εκ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γάλα κατά βούληση (λίγο)
  • Φρυγανιά τριμμένη κατά βούληση(ακόμα πιο λίγη)
  • 250 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. γιαούρτι light (μη μας έρθει και συμφόρεση).



Ετοιμασία

  1. Επειδή το τζίντζερ είναι ινώδες το κόβω σε φέτες και το χτυπάω αλύπητα στη moulinette με το λάδι το ξύδι και το φασκόμηλο. Τα άλλα μυρωδικά τα θέλουμε ψιλοκομμένα αλλά όχι λιώμα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το γιαούρτι, το γάλα και τη φρυγανιά.
  3. Το μίγμα του κιμά θέλουμε να είναι πολύ πιο μαλακό και πιο υδαρές από τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε το γαλά και τη φρυγανιά για να διορθώσουμε τη συνεκτικότητα.
  4. Σ΄ ένα μακρόστενο φορμάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί κι από πάνω το μπέικον εγκάρσια έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  5. Στρώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στο μπέικον, και γυρνάμε τις άκρες του μπέικον προς τα μέσα ούτως ώστε να καλύπτουν τον κιμά.
  6. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στο Meat loaf.
  7. Πετάμε με ατημέλητη επιτήδευση τη φόρμα μέσα στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180 C στον αέρα (διότι ακριβώς δίπλα θα ψήσουμε το στρουντελ της Μυρτώς και δεν θέλουμε να μυρίσει "κιμαδίλας" και vice versa).
  8. Αφήνουμε το φούρνο να δουλέψει για πάρτη μας και όταν νομίζουμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, βγάζουμε το στρουντελ και δυναμώνουμε το φούρνο βάζοντας τον στο Grill για δέκα λεπτά.
  9. Βγάζουμε το meat loaf από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πλέοντας στο ζουμάκι για περίπου 10 λεπτά.
  10. Το βγάζουμε από το ζουμάκι και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να σταθεί άλλα 5 λεπτά πριν το κόψουμε.
Συνοδεύεται εξαιρετικά από πουρέ.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Γυναικείες υπερβολές
    Από: Ανωνύμου  5 / 11 / 2003
    Αγαπητή  κυρία , 
    Όντως  η συνταγή  είναι  εξαιρετική . Την παρεσκεύασα , όμως , 
    με  κανονικό γιαούρτι και μάλιστα  σπιτικό σακούλας  με μυθικά  
    ποσοστά λιπαρών και αξεπέραστη γεύση . Σας βεβαιώ ότι συμφόρεση 
    δεν μου ήλθε .
    Εκ της πειραματικής  λοιπόν  αποδείξεως  , θεωρώ ότι το 
    light "γιαούρτι" μάλλον δεν ευρίσκετο εις τις γαστριμαργικές , 
    και όχι μονο , φαντασιώσεις της ευγενούς Αλέκας . 
    Αν μη τι άλλο οι ευγενείς αγαπούν την αυθεντικότητα , έστω και  
    αν  αυτή  είναι  λίγο επικίνδυνη , και το γιαούρτι το προτιμούν 
    αυθεντικό χωρίς "παραχωρήσεις" 
     
    Εν πάση περιπτώσει , στο cholesterol party που μας  καλείτε , 
    100 γρ πλήρες γιαούρτι μας  εμάρανε ;
    
    Συγχωρέστε με !
    
    Ένας άλλος " ευγενής" 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γυναικείες υπερβολές
      Από: Τίνα Σταύρου  5 / 11 / 2003
      Αγαπητέ μου Ευγενή Ανώνυμε φίλε,
      
      Εν πρώτοις έρχομαι να ερωτήσω δια την καλή σας υγεία και να 
      εκφράσω την πραγματική μου χαρά που δεν σας ήλθε συμφόρεση. Εαν 
      ερωτάτε δια την ιδικήν μου, είμαι καλώς.
      
      Παίρνω το θάρρος να απαντήσω στο ευγενές σας σχόλιο διότι 
      διακρίνω εις τας γραμμάς του ένα ιδιαίτερο humeur που θεωρώ ότι 
      εξέλειπε του διαδικτύου και ως εκ τούτο πρέπει να το 
      ενθαρρύνουμε όπου το βλέπουμε.
      
      Δυστυχώς ο εγκέφαλος όστις εκύησε την πιο πάνω συνταγή καθώς και 
      αι χείρες δι ων ετέχθη ανήκουν εις την ταπεινή εμέ και ουχί εις 
      την Ευγενεστάτη Αλέκα εις την οποίαν είναι αφιερωμένη η συνταγή 
      για λόγους που μπορείτε να ανακαλύψετε δια της μεθόδου της 
      αναζητήσεως στο forum του Hungry (πολύ παλαιότερα άρθρα).
      
      Ως ηθικός λοιπόν και φυσικός αυτουργός της άνω συνταγής θεωρώ 
      χρέος μου να σας απαντήσω στην περι Light γιαουρτιού παρατήρησή 
      σας, την οποίαν, ειρήσθω εν παρώδω, θεωρώ ορθοτάτη.
      
      Κατ` αρχήν λοιπόν οφείλω να σας πω ότι το εν παρενθέσει σχόλιόν 
      μου περί συμφορέσεως ήτο ενα καθαρά αυτοσαρκαστικό και 
      χιουμοριστικό σχόλιο διότι θεώρησα ότι σε ένα meat loaf τόσο 
      πλούσιο σε λιπαρές ουσίες (ήγουν αρνίσιος κιμάς, μπέηκον, μισή 
      κούπα λάδι) τα λιπαρά του γιαουρτακίου μας μάραναν. Λυπούμαι που 
      δεν κατάφερα να κάνω σαφή την αυτοσαρκαστική μου διάθεση.
      
      Πέραν τούτου, λυπούμαι που αναγκάστικα να χρησιμοπόιήσω το εν 
      λόγω γιαουρτάκιον στην παρασκευή του παρασκευάσματος αύτου, αυτό 
      όμως συνέβη διότι το εν λόγο Meat loaf  συνελήφθη κάτω από την 
      πίεση της ανάγκης να συγκροτηθεί εκ των ενόντων εν αξιοπρεπές 
      πιάτο για ένα  al improviso Κυριακάτικο γεύμα. Στην συγκεκριμένη 
      δε χρονική στιγμή μόνο το εν λόγο γιαουρτάκιον υπήρχε στο 
      ψυγείον μου. Δέχομαι ότι ένας πραγματικός λάτρης της γεύσεως και 
      των ηδονών της δεν θα έπρεπε καν να έχει εις το ψυγείο του 
      τοιούτα βδελυρά προιόντα, πλην φευ, σας ικετεύω να μου 
      αναγνωρίσετε το δικαίωμα εις την νεύρωσιν, που από χρόνια 
      διεκδικώ.
      
      Στο σχόλιό σας τώρα περί σχέσεως ευγένειας και αυθεντικότητας, 
      σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου, 
      διότι το σόι απαντητικό σχόλιο θα ήτο αυτό εαν δεν διατηρούσα κι 
      εγώ δι εμέ ορισμένας τοιαύτας.
      
      Τελειώνοντας σας παρακαλώ να μην με κρίνετε εξ αυτής της μόνης 
      φράσεως αλλά σας εκλιπαρώ, πριν την έκδοση της οριστικής σας 
      αποφάσεως της σχετικής με την γαστριμαργική μου ταυτότητα, να 
      μπείτε στον κόπο να αναγνώσετε τινά εκ των άρθρων τε και των 
      συνταγών που κατά καιρούς υπέβαλα στον φιλοξενούντα την συζήτησή 
      μας και εξαιρετικά προσφιλή δι εμέ δικτυακό τόπο.
      
      Σας ευχαριστώ δια την προσοχή σας στο παρόν,
      
      Με ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης,
      
      Τίνα Σταύρου
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σχόλιο - Ερώτηση
    Από: Anastasia   24 / 2 / 2004
    Η ερώτησή μου απευθύνεται στην αγαπητή Τίνα ή και σε 
    οποιονδήποτε φίλο ή φίλη γνωρίζει και θα ήθελε να λύσει την 
    απορία μου.
    Πρόσφατα δοκίμασα τη συνταγή και ενώ είναι ένα πραγματικά 
    πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο, παρατήρησα ότι όταν το meat loaf 
    κόβεται δεν είναι τόσο ομοιογενές, θα έλεγα ότι 
    κάπως "τρίβεται". Ακολούθησα όλα τα βήματα της συνταγής, δεν την 
    παρήλλαξα, πιστεύετε ότι θα έπρεπε ίσως το μείγμα της να είναι 
    πιο υδαρές, ή μήπως θα μπορούσα να προσθέσω κάποιο υλικό που θα 
    βοηθούσε τη σύστασή του;
    
    Ευχαριστώ πολύ,
    
    Anastasia.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σχόλιο - Ερώτηση
      Από: Τίνα Σταύρου  24 / 2 / 2004
      Συνεκτικός παράγων : αυγό.
      
      Μπορείς να προσθέσεις ένα αυγό (ίσως και δύο) στο μείγμα του 
      κιμά. Θα του δώσει συνεκτικότητα και ομοιογένεια. Εμένα δε μ` 
      αρέσει το πολύ σφιχτό, meat loaf γι αυτό δεν του έβαλα. Αλλά 
      έτσι κι αλλιώς σπάνια βάζω αυγά στον κιμά.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: χρόνος ψησίματος
    Από: Λία Π.  12 / 9 / 2004
    Πόση ώρα θέλει ψήσιμο στο φούρνο με αέρα ή χωρίς;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.