www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σούπα με άγρια μανιτάρια και κόκκινο κρασί


Υλικά

  • 200 γρ. αποξηραμένα porcini (άγρια μανιτάρια)
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί ξηρό
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 5 κουταλιές. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο αρωματισμένο με λευκή τρούφα.



Ετοιμασία

  1. Πήρα λοιπόν περίπου 200 γρ αποξηραμένα porcini και τα μούλιασα σε κόκκινο κρασί.
  2. Ψιλόκοψα 2 σκελίδες σκόρδο και ένα κρεμμύδι.
  3. Εβαλα σε μια κατσαρόλα 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το κτήμα μας στον κάμπο Τροιζηνίας και το ζέστανα ελαφρά.
  4. Προσέθεσα 5 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χαμήλωσα τη φωτιά και άρχισα να το καβουρδίζω.
  5. Οταν το roux σκούρυνε αρκετά προσέθεσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο (οι σκελίδες είχαν γίνει 3 γιατί ο βοηθός, είχε αποφασίσει ότι το σκόρδο ήταν λίγο) και συνέχισα το καβούρδισμα.
  6. Στο τέλος προσέθεσα τα μανιτάρια στραγγισμένα , τα έφερα δυο τρεις βόλτες στην κατσαρόλα με το roux και τα έσβησα όλα μαζί με το κρασί στο οποίο μούλιασα τα μανιτάρια.
  7. Τελείωσα προσθέτοντας 1250 ml ζωμό λαχανικών και το άφησα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
Εντωμεταξύ έφτιαξα τα κρουτόν.
  1. Εκοψα το ψωμί σε κυβάκια και το καβούρδισα στο τηγάνι με σκορδάκι.
  2. Φρυγάνισα χωριστά 4 φέτες ψωμί για τοστ, και μόλις μπρουτζαλιάστηκε (βλ. άρθρο για λευκή ζάχαρη) το έκοψα σε τριγωνάκια και το πασπάλισα με φρεσκοτριμμένο regato.
  3. Λίγο πριν βγάλω τη σούπα από τη φωτιά της προσέθεσα λίγο αρωματισμένο με τρούφα ελαιόλαδο.
  4. Σέρβιρα στα πιάτα τη σούπα με τα κρουτόν. Είχε ένα λυτρωτικά γήινο χρώμα, που απαιτούσε να συνοδευτεί με το ίδιο καπνιστό κόκκινο κρασί ,που μούλιασαν τα μανιτάρια.
Αυτή τη συνταγή που την επινόησε το ξεροκέφαλό μου το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου a.d. 2003, την έστειλα στο forum την ακριβώς επόμενη μέρα. Δεν άλλαξα το κείμενο, γιατί είχε γραφτεί πάνω στον ενθουσιασμό της ανακάλυψης. Την αφιερώνω στο τρίχρονο βαφτιστήρι μου, το (Β)αγγελάκι που της έδωσε και κατάλαβε με πολλή όρεξη και ρήμαξε και τα κρουτόν.

Ελπίζω να σας αρέσει.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.