www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουνουπίδι κοκκινιστό με σπανάκι


Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι (1-1/2 κιλό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Σπανάκι (8-10 φούντες)
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • Λίγο λάδι
  • Σάλτσα ντομάτα (pumaro)
  • Αλατάκι
  • Λίγο άσπρο πιπεράκι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λαδάκι το οποίο πρέπει να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και λίγο παραπάνω (χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο).
  3. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ λίγο.
  5. Στο μεταξύ πλένουμε το σπανάκι, κόβουμε κάθε φούντα σε δύο κομμάτια (πρέπει να είναι χοντροκομμένο για να ξεχωρίζει στην κατσαρόλα) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε σάλτσα τόση ώστε το φαγητό μας να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
  7. Σκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα με το καπάκι για να κατεβάσουν τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα ζουμιά τους και να ψηθεί το φαγητό με αυτά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΟΥΜ ΚΟΙΝΩΣ ΝΕΡΟΥΛΟ.
  8. Μόλις δούμε ότι τα υλικά έχουν αποβάλει τα υγρά τους και το φαγητό καλύπτεται από αυτά μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να εξατμισθούν τα περιττά υγρά και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοψηθεί το φαγητό.
  9. Το αλάτι το ρίχνουμε λίγο πριν το τέλος μαζί με λίγο πιπεράκι.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Βάλια

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.