www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα δαμάσκηνου


Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 κουταλάκι πολύ δυνατή μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι brandy



Ετοιμασία

  1. Αλείφουμε τις μπριζόλες με το σκόρδο που το έχουμε ανακατέψει με 1 κουταλάκι λάδι. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφήνουμε να σταθούν 1-2 ώρες.
  2. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το χυμό από το πορτοκάλι, τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα.
  3. Σ` ένα τηγάνι σοτάρουμε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά, να ροδοκοκκινίσουν και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση 3-4 λεπτά, τις αναποδογυρίζουμε και τις αφήνουμε να μαγειρευτού για άλλα 3-4 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  5. Πριν τις σερβίρουμε, σβήνουμε με το brandy και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με ποπιέτες από ψαρονέφρι (για ποιο μικρές μπουκιές) αλλά θέλει μικρότερους χρόνους.
Μπορεί επίσης να γίνει λίγο πιο αραιή η σάλτσα προσθέτοντας μαζί με το αλκοόλ λίγο χυμό ακόμα και στην τελευταία βράση να προσθέσουμε μερικά ξερά δαμάσκηνα. Με τα οποία δένει τέλεια και το ρούμι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο με άγρια μύρτιλλα και το brandy με ουίσκι. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος ταιριάζει εξαιρετικά και σε αγριογούρουνο και σε στρουθοκάμηλο.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.