www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μοσχαράκι στη γάστρα


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος χωρίς κόκαλο
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2-3 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
  • 1-2 ξυλαράκια κανέλα
  • 4-5 σπόρους μπαχάρι
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο κριθαράκι



Ετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  2. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να κάνει κρούστα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες με τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι κατά το δοκούν (εγώ βάζω κι ένα κουταλάκι ζάχαρη στη φρέσκια ντομάτα) και τ΄αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Τα τουμπάρουμε στη γάστρα, την καπακώνουμε και την βάζουμε στο φούρνο.
  6. Την αφήνουμε να δουλεύει για πάρτη μας επί δίωρον.
  7. Ανοίγουμε τη γάστρα και τσεκάρουμε το κρέας: αν έχει μαλακώσει αρκετά και έχει αρκετό νερό για το κριθαράκι, ρίχνουμε το κριθαράκι. Αλλιώς, προσθέτουμε όσο νερό (βραστό) χρειάζεται κατά την κρίση μας.
  8. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και μόλις βράσει (σε κανένα τέταρτο) πετάμε μέσα το κριθαράκι, χαμηλώνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξανακλείνουμε τη γάστρα και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου, να βράσει το κριθαράκι.
  9. Σερβίρουμε κατά τα ειωθότα.
Το κριθαράκι στη γάστρα δεν ξεροψήνεται όπως στο γιουβέτσι.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.