Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λιανώματα (Παραδοσιακό Θεσσαλίας)
Υλικά
- Από μια αρνίσια συκωταριά παίρνουμε μόνο το συκώτι και τα νεφρά.
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- Ανιθο
- Ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο ελαφρά, και προσθέτουμε το συκώτι και τα
νεφρά κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Σοτάρουμε αρκετά και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σπανάκι σε κομμάτια.
- Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν στο ζουμί του σπανακιού, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν καλά τα νεφρά. Εναλλακτικά σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της κυρίας Χρυσάνθης Κυριακοπούλου που αν και κατάγεται από ένα χωρίο της Λάρισας, μου τη δίδαξε το Πάσχα του 2002 στο Ladenburg, ένα μικρό χωριό ανάμεσα στη Χαιδελβέργη και το Μάνχάιμ.
Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου
|
|