www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λιανώματα (Παραδοσιακό Θεσσαλίας)


Υλικά

  • Από μια αρνίσια συκωταριά παίρνουμε μόνο το συκώτι και τα νεφρά.
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • Ανιθο
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο ελαφρά, και προσθέτουμε το συκώτι και τα νεφρά κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  2. Σοτάρουμε αρκετά και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σπανάκι σε κομμάτια.
  3. Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν στο ζουμί του σπανακιού, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση.
  4. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν καλά τα νεφρά. Εναλλακτικά σβήνουμε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της κυρίας Χρυσάνθης Κυριακοπούλου που αν και κατάγεται από ένα χωρίο της Λάρισας, μου τη δίδαξε το Πάσχα του 2002 στο Ladenburg, ένα μικρό χωριό ανάμεσα στη Χαιδελβέργη και το Μάνχάιμ.

Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.