www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Entrecote marchand de vin


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις entrecotes, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Δεν τους αλλάζουμε τον αδόξαστο στο ψήσιμο, ουδέ τις καρβουνιάζουμε. Μέσα πρέπει να είναι ροζαλιές.
  2. Τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αλευρώνουμε, tα ρίχνουμε στο βούτυρο που τηγανίσαμε τις entrecotes και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε το κρασί στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τις entrecotes.
  6. Στολίζουμε με το κάρδαμο ψιλοκομμένο.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ειμαι ασχετη αλλα
    Από: Λίλα   18 / 11 / 2003
    Συγνωμη αλλα τι ειναι αυτα τα entrecotes;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ειμαι ασχετη αλλα
      Από: Τίνα Σταύρου  19 / 11 / 2003
      Νομίζω ότι η ακριβής ονομασία τους στα ελληνικά είναι 
      σπαλομπριζόλα. Πρέπει όμως να πεις στο χασάπη, να σου τα κόψει 
      κάπως πιο χοντρά από συνήθως και να αφαιρέσει τα νεύρα όπου 
      υπάρχουν. ισως αυτό καταλήξει σε μικρότερα κομμάτια κρέατος.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: entrecote marchand de vin
    Από: ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μ.  24 / 11 / 2003
    ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΡΔΑΜΟ?ΕΊΝΙΑ ΜΗΠΩΣ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ?ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Re: ειμαι ασχετη αλλα
    Από: Γιάννης Μπαρδής  17 / 3 / 2006
    To entrecote λέγεται όντως σπαλομπριζόλα αλλά εννοείται αυτή χωρίς κόκκαλο. Στα Aγγλικά λέγεται Rib-Eye. Εάν ο χασάπης ξέρει τι είναι αυτό, ξέρει και να το κόψει. Αν δε ξέρει, μη μπείτε στη διαδικασία να του το εξηγήσετε, θα το καταστρέψει. Το rib- eye (entrecote) είναι ένας ξεχωριστός μυς, όπως το φιλέτο, το striploin (contra) κτλ. Εάν δε πάρεις ολόκληρο το μυ όπως πρέπει, καταστρέφονται τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει π.χ. από το φιλέτο ή το μπούτι. Είναι όλα κρέατα εξ άλλου. Το entrecote δεν έχει νεύρα. Αν υπάρχουν νεύρα, είναι απλά άλλο κομμάτι ή κομμένο λάθος. ΤΙΡ: Entrecote με πάχος λιγότερο από 2,5-3 πόντους είναι ιεροσυλία. Ιεροσυλία επίσης είναι το "καλοψημένο entrecote". Πάνε τζάμπα τα λεφτά που δίνεις. Πάρε καλύτερα σαρδέλες!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: $#@ Tη σπαλομπριζόλα μου μέσα!
    Από: nervosa_anorexia  18 / 3 / 2006
    Τι μαθαίνω η γυναίκα εδώ μέσα τελικά!!
    Και άντε τα μαθαίνω... πώς τα κάνω πράξη η έρμη, μου λέτε??
    
    Πώς θα πείσω το σαρακατσάνο, μουστακαλή και "όχι πολλά λόγια" 
    κρεοπώλη του Καπανίου (=κάτι σαν τη Βαρβάκειο των Αθηναίων), να 
    κόψει τη σπαλομπριζόλα με το παχύμετρο?? 
    
    (εχμ, δεν το συζητώ... αν του ζητήσω "entrecote" θα με περάσει 
    για τρελλή κι αλλοπαρμένη) 
    
    Κι αν τυχόν του ξεφύγει ο μπαλτάς και κόψει στο 1,5cm, πώς του 
    την επιστρέφεις ε??? 
    
    Κι αν είναι τίγκα στο νεύρο το entre-αποτέτοιο, με ποιον θα 
    κλάψω παρέα τα ωραία λεφτουδάκια μου που πήγαν στράφι???
    
    Κι αν τη σκαπουλάρω σ`όλα τα παραπάνω, πώς θ`αλλάξω γευστικά 
    γούστα τώρα στα γεράματα και θα μπουκωθώ μ`ένα μη-καλοψημένο 
    κομμάτι κρέας??? Αφού έχω συνηθίσει -η ανεπίδεκτη μαθήσεως 
    γυναίκα- να τα τρώω όλα καλοψημένα έως μισοκαρβουνιασμένα!
    
    Μωρέ ας πάω για τις σαρδέλλες καλύτερα, νάχω και το κεφάλι μου 
    ήσυχο! 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: $
      Από: Κατερίνα Ν.  20 / 3 / 2006
      ...γι αυτο το λογο γλυκεια μου ακριβως, δεν πας καπανη ,αλλα σε κρεοπωλειο απεναντι απο τους μοδιστρους της Θεσσαλονικη...νομιζω λεγεται μητροπολιτου ιωσηφ,η σε καποιο στα παραδιπλα στενα..ολο και θα ξερουν να σου κοψουν το εντρε κοτ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Είναι σαν τον έρωτα...
    Από: Δημήτρης  18 / 3 / 2006
    Γιάννη, 
    να `σαι καλά για τις πληροφορίες. Ιδιαίτερα για την αντιστοιχία 
    με τις διεθνείς ορολογίες. 
    Μακάρι να μας έδινες κι άλλα τέτοια. Σε προκαλώ για σειρά 
    άρθρων στο Φόρουμ αν μ` εννοείς.
    
    Έλσα, με το εξόχως σημαίνον "nick", 
    ο χασάπης είναι "λεπτή" υπόθεση. Μην κοιτάς που ως επάγγελμα 
    ασκείται και σηματοδοτείται από ...ζόρικους τύπους. Αν στον 
    δικό σου είσαι ευχαριστημένη συνεχίζεις. Ωστόσο είμαι σίγουρος 
    πως αν δώσεις περιοχή, κάποιος θα βρεθεί να σου υποδείξει 
    κάποιον άλλο χασάπη (υπάρχει πάντα και η περίπτωση της εκδορέως 
    του Κώστα Π.) για την περίπτωση που κι εσύ χρειαστείς μια 
    Γαλλικής κοπής σπαλομπριζόλα. 
    Αλλά θα έλεγα πως αν του περιγράψεις τί θες θα πιάσει το 
    μαχαιράκι του και θα το τακτοποιήσει το θέμα. 
    Δεν θα είσαι -μην ανησυχείς- η μοναδική "παλαβή" πελάτισσά του.
    Όσο για τα ψησήματα, μην το ψάχνεις, καλοψημένο ή ωμό... γούστα 
    είναι αυτά. 
    Αλλά αν το θέλουμε πραγματικά να φτάσουμε σε άλλα γαστρονομικά 
    μήκη και πλάτη τα κριτήρια και την απόλαυση που μας προσφέρει 
    το φαγητό που τρώμε; (τί ρωτάω Θε` μου!)
    Τότε είναι κάποιοι ελάχιστοι κανόνες τους οποίους και 
    στοχεύουμε, κατακτώντας συνεχώς νέες γευστικές εμπειρίες. 
    Η "γούλα" μας είναι ένα πράμα που αν δεν εκπαιδευτεί, δεν 
    χαμπαριάζει. Επαναπαύεται! (τί απαντάω Θε` μου;)
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστείται απολαμβάνοντας κάθε 
    φορά αυτό που έχει συνηθίσει. 
    Όπως ακριβώς και με τον έρωτα (και κάνε μόνη σου τους όποιους 
    συνειρμούς επιθυμείς). (Θε` μου!)
    
    Ούτε κι εγώ ζήτησα απ` τον χασάπη μου ποτέ εντρεκότ. Βολεύομαι 
    κι έξω σε κάτι τέτοια. Του δίνω όμως κάθε φορά να καταλάβει τί 
    θέλω και τον οδηγώ κατά τα γούστα μου. Ακόμα και στα παϊδάκια.
    
    Τέλος να διαμαρτυρηθώ -ή πλάκα κάνατε και οι δυό;- για την 
    υποβάθμιση και την προσβολή(sic) προς την σαρδέλλα; 
    
    Κι όπως είπαμε: δεν επαναπαυόμαστε! Ούτε γευστικά, ούτε 
    εγκεφαλικά. Πάμε ένα σκαλί πιο πέρα την ευχαρίστησή μας... 
    Δ. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Είναι σαν τον έρωτα...
      Από: nervosa_anorexia  20 / 3 / 2006
      Αχ βρε Δημήτρη! Μεγάλη λέξη η "επανάπαυση"! Κι ακόμα μεγαλύτερη 
      η "τελμάτωση" (τι απαντάω πρωϊνιάτικα παναϊα`μ!)
      
      Κι επειδή έχεις τα (μεγάλα) δίκια σου στα ρηθέντα, διότι εγώ 
      προσωπικώς έχω εγκαταλείψει μήνες τώρα τα προεκταμένα, 
      γευστικά, γεωγραφικά μήκη και πλάτη (τσιμουδιά δε βγάζω για τα 
      ερωτικά τοιούτα, που φάλαγγα να μου κάνεις:Pp), οφείλω να 
      ζητήσω δημοσίως συγνώμη για την ακούσια προσβολή μου προς την 
      προσφιλέστατη σαρδέλα (αυτά παθαίνει Δημήτρη μου, ο γευστικά 
      τελματωμένος & μίζερος άνθρωπος!)
      
      Καλημέρα είπα? δεν είπα μάλλον...
      Καλημέρα & καλή βδομάδα***
      Mαρία

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.