www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολά κοτόπουλου με πορτοκάλι


Υλικά

  • 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • Ενα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανισμένο σε λίγο βούτυρο
  • 1/4 κούπας ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
  • 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες ή ψιλοκομμένο ξερό δαμάσκηνο
  • Λίγο τζίντζερ
  • 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου (ει δυνατόν φιλέτο από μπούτι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • Λίγη φλούδα πορτοκάλι
  • Ζυλιέν για γαρνίρισμα



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε καλά το ξύσμα, το τζίντζερ,2 κουταλιές από το χυμό, το κρεμμύδι και τα ψίχουλα.
  2. Χτυπάμε τα φιλέτα με το ειδικό σφυράκι για να "απλώσουν" και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε σε κάθε φιλέτο μια κουταλίτσα από το μείγμα του ξύσματος και τυλίγουμε σφιχτά, κλείνοντας το κάθε ρολό με οδοντογλυφίδα.
  4. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι (που να έχει καπάκι) βούτυρο ή λάδι και σοτάρουμε τα ρολά να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το κονιάκ, ξύνοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι τον πάτο του τηγανιού για να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν τα ρολά μας τρυφερά. Αν, αφού μαγειρευτούν τα ρολά, η σάλτσα τους είναι ακόμα αραιή, την πήζουμε με λίγο διαλυμένο κορν φλάουρ.
  7. Αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ξύσμα.
Χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε γλυκά πορτοκάλια για το χυμό (δοκιμάστε τα πριν). Αν δεν είναι γλυκά, προτιμήστε έτοιμο χυμό.
Μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα από πορτοκάλι του πάει τρελά (αλά Τίνα).
Δεν κρατήθηκα και έβαλα και ελάχιστο γαρύφαλλο σε σκόνη (ελάχιστο όμως γιατί έχει δυνατό άρωμα) και κατά τη γνώμη μου ταίριαξε.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.