Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο με ελιές και φέτα
Υλικά
- 1 μοσχαρίσια γλώσσα
- 1 κούπα. αλεύρι, για αλεύρωμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 350 γρ. κρεμμύδια για στιφάδο ολόκληρα
- 8 ντομάτες ώριμες
- Νερό
- 1 κούπα πράσινες τσακιστές ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 1-2 κουταλιές. κόκκινο κρασόξιδο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε, όσο το δυνατόν καλλίτερα, τη γλώσσα και τη βάζουμε σε νερό που βράζει για 2-3’ λεπτά.
- Τη βγάζουμε, την πλένουμε πολύ καλά, ίσως και με βούρτσα, για να φύγουν όλα τα ξένα σώματα που υπάρχουν στη γλώσσα, την ξαναβάζουμε σε καθαρό κρύο νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Την βγάζουμε και την κρυώνουμε σε τρεχούμενο κρύο νερό.
- Αφαιρούμε με προσοχή το δέρμα που την περιβάλλει και έτσι έχουμε ένα φιλέτο γλώσσας, καθαρισμένο από δέρμα κλπ. ξένα σώματα.
- Οταν είναι κρύα την κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. κατά πλάτος.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε τα κομμάτια της γλώσσας και τινάζουμε να φύγει το περίσσευμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλατιά, βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες της γλώσσας από τις δύο πλευρές.
- Οταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, περίπου 8’ λεπτά, ξαναγυρίζουμε τις φέτες της γλώσσας, προσθέτουμε αρκετό νερό (να σκεπάσει το κρέας) και βάζουμε από πάνω τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15’ λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ελιές και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τη φέτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15’ λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε πολύ ζεστό
Από τις συνταγές της μητέρας μου, όπως τη διατήρησαν οι αδελφές μου.
Τη συνταγή συνιστά: ο Χρηστος Ζαχαριαδης
|
|