www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαζάνια στον φούρνο από την Εμίλια Ρομάνια


Υλικά

  • Υλικά για 4 - 6 άτομα:
  • 300 γρ. λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 50 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 300 γρ. άπαχος κιμάς
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 10 cl. κόκκινο κρασί
  • 10 cl. ζωμός βοδινού
  • 80 cl. γάλα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. μοτσαρέλλα
  • 4 κουταλιές παρθένο έξτρα ελαιόλαδο
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι και χωριστά το μπέικον.
  2. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνουμε 3 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  3. Σε 5 λεπτά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον κιμά και φέρνουμε το μίγμα γρήγορα σε βρασμό σε δυνατή φωτιά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε το μισό ζωμό.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασμό προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό.
  6. Λιώνουμε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
  7. Προσθέτουμε 25 cl. γάλα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
  8. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα. Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
  9. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια.
  10. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι και βράζουμε λίγα-λίγα τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα ακουμπάμε σε τουλπάνι.
  11. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί μια στρώση λαζάνια και απλώνουμε πάνω της λίγο από το μίγμα του κιμά, λίγη μπεσαμέλ, μερικά κυβάκια μοτσαρέλλας, λίγη παρμεζάνα και μια πρέζα πιπέρι.
  12. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και ολοκληρώνουμε με μια στρώση ζυμαρικού, που πρέπει να είναι τελείως καλυμμένη με μοτσαρέλλα.
  13. Ραντίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, βάζουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  14. Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό.
Η γέμιση από κιμά είναι ιδανική και δοκιμασμένη και για λαζάνια.
Αν χρησιμοποιήσετε λαζάνια ή κανελόνια που δεν θέλουν βράσιμο, φροντίστε η γέμιση να είναι ελαφρά πιο ζουμερή.
Για να γίνει πιο γλυκιά η γέμιση του κιμά μπορείτε να προσθέσετε 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Σ' αυτήν την περίπτωση δοκιμάστε πριν προσθέσετε επιπλέον αλάτι.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.