Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φρικασέ με μοσχάρι
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια (μικρά ή μεγάλα)ανάλογα την προτίμηση μας, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξαφρίζουμε.
- Οταν το μοσχαράκι μας έχει πλέον καθαριστεί το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι μας.
- Προσθέτουμε νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.
- Μέχρι να βράσει το μοσχαράκι μας προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μαρουλοσαλάτα.
- Αφού λοιπόν βράσει το μοσχάρι τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, λίγο πιπεράκι και λίγο αλατάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Αν θέλετε να το αβγοκόψουμε στο τέλος κάνουμε τα εξής:
Παίρνουμε ένα αβγό. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν λευκός αφρός. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα μας και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει από την φωτιά. Με κλειστό καπάκι το αφήνουμε να δέσει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό φρικασέ με μοσχάρι αβγοκομμένο.
Καλή επιτυχία!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Τζέλιου
|
|