www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φρικασέ με μοσχάρι


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια (μικρά ή μεγάλα)ανάλογα την προτίμηση μας, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξαφρίζουμε.
  2. Οταν το μοσχαράκι μας έχει πλέον καθαριστεί το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι μας.
  3. Προσθέτουμε νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.
  4. Μέχρι να βράσει το μοσχαράκι μας προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
  5. Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μαρουλοσαλάτα.
  6. Αφού λοιπόν βράσει το μοσχάρι τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν.
  7. Προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, λίγο πιπεράκι και λίγο αλατάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Αν θέλετε να το αβγοκόψουμε στο τέλος κάνουμε τα εξής:
Παίρνουμε ένα αβγό. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν λευκός αφρός. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα μας και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει από την φωτιά. Με κλειστό καπάκι το αφήνουμε να δέσει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό φρικασέ με μοσχάρι αβγοκομμένο.

Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Τζέλιου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.