www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μανιτάρια (πλευρώτους) στιφάδο


Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 750 γρ. κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
  • 1/2 κιλό τομάτα φρέσκια πολτοποιημένη ή 1 τοματάκι κονκασέ
  • 1/2 κούπα τσαγιού ξίδι
  • 1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1/3 κούπας τσαγιού φυτικό βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι. μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 1 κουταλάκι. πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά αλάτι



Ετοιμασία

Εδώ βοηθά πολύ ένα πολύ βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.
  1. Κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια (είναι πολύ σκληρά και κρατάνε στο ψήσιμο).
  2. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρές μπουκιές και τα σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο.
  3. Οταν μειωθούν στον όγκο και βγάλουν μπόλικο νερό, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, την τομάτα, το ξίδι και τα μπαχαρικά , σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε καλά σε σιγανή φωτιά το κοκκάρι και σβήνουμε με το κρασί. (Αν δεν βρείτε κοκκάρι, χρησιμοποιήστε πιο μεγάλα κρεμμύδια και κόψτε τα στα τέσσερα).
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοκκάρι μαζί με το ζουμάκι του στα μανιτάρια, ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά ακόμη.
Επειδή τα πλευρώτους είναι πιο σαρκώδη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν, τόσο όσο και για το κρέας περίπου και πάντα θα "κρατάνε" λίγο. Για αυτό πάντα δοκιμάζουμε πριν σβήσουμε την φωτιά .

Είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση για ένα εορταστικό τραπέζι ή μπουφέ και βέβαια νηστίσιμη.

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.