www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό με πράσα και σέλινα αυγολέμονο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό
  • 1 1/2 κιλό πράσα
  • 1 1/2 κιλό σέλινα (πράσινα)
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα βούτυρο ή ελαιόλαδο (ελαιόλαδο βάζουμε περίπου ¾ της κούπας)
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κορν φλάουρ (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τα πράσα σε μακριά κομμάτια (5-6 εκ) και μετά τα κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να μην είναι ροδέλες (ή πρώτα στην μέση και μετά σε κομμάτια).
  3. Κόβουμε τα σέλινα σε 3-4 κομμάτια.
  4. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα σέλινα να μισοβράσουν (περίπου 10 λεπτά) και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  5. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα πράσα να ζεματιστούν για 1-2 λεπτά και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν.
  6. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψουν και καβουρντίζουμε το κρέας ελαφρά και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα (ελαφρά) να μαραθούν.
  7. Προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Χρειάζεται περίπου ¾ της ώρας με μία ώρα για να είναι σχεδόν έτοιμο και πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι (αν έχει μείνει χωρίς ζουμί προσθέτουμε περίπου 1 1/2 κούπα νερό ζεστό).
  8. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά.
  9. Δοκιμάζουμε τα λαχανικά μας (εάν είναι βρασμένα το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο).
Αυγολέμονο:
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των δύο αυτών μέχρι να γίνουν αφρός.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά και τους ρίχνουμε στα ασπράδια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε στα αυγά λίγο-λίγο το χυμό των λεμονιών και ζουμί από το φαγητό μας.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα που σιγοβράζει, ανακατεύουμε ελαφρά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Τώρα το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Με δύο αυγά στο αυγολέμονο κανονικά το φαγητό μας πρέπει να χυλώσει. Αλλά αν πιστεύετε ότι με το αυγολέμονο δεν θα χυλώσει αρκετά το φαγητό μας πριν ρίξουμε το αυγολέμονο, διαλύουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ στο αυγολέμονο. Το πιπέρι φρεσκοτριμμένο στο τέλος του φαγητού ή πάνω από τα πιάτα.
Αν σας αρέσουν τα βασικά συστατικά (χοιρινό, πράσο σέλινο) το πιάτο αυτό είναι ΑΧΤΥΠΗΤΟ!!!
Και αφού αναγκάστηκα κι εγώ να γράψω 2 σελίδες και εσείς να τις διαβάσετε…. να σας πω επίσης ότι το φαγητό αυτό γίνεται και χωρίς το χοιρινό. Σκέτα πράσα με σέλινα αυγολέμονο (για αποτοξίνωση από το κρέας). Στην περίπτωση αυτή αφαιρείτε το χοιρινό, προσθέτετε λίγο ακόμα βούτυρο ή λάδι και ακολουθείτε όλη την υπόλοιπη διαδικασία.

Τη συνταγή συνιστά: η Natalia

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (16)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.