www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα με roquefort και σάλτσα μύρτιλλου


Υλικά

  • Μια βάση τάρτας κατά τα ειωθότα (pate brisee)
  • 250 γρ. roquefort
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 2 κρόκους
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
    • 1/2 βάζο μαρμελάδα μύρτιλλο
    • 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
    • 3 κουταλιές μηλόξιδο
    • 2 κουταλιές ρούμι από κιρς (περνάω τη φάση του κιρς για όποιον δεν κατάλαβε)
    • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κουταλιά μουστάρδα με πράσινο πιπέρι
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Στρώνουμε την τάρτα σε φόρμα για τάρτες, την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε πάνω στο χαρτί μερικά ξερά φασόλια.
  2. Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 20 λεπτά, βγάζουμε το χαρτί με τα φασόλια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σκορπίζουμε το τυρί σε ψίχουλα μέσα στην τάρτα.
  4. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να πήξει η κρέμα.
  6. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει κάπως ώστε να κόβεται.
Σάλτσα μύρτιλλου: (Αυτή η σάλτσα είναι μια τεμπέλικη παραλλαγή chutney.)
  1. Ροδίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διαφανές.
  2. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και την αφήνουμε να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε το ξύδι, το ρούμι και το σκόρδο.
  4. Τελευταία προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να διαυγάσει.
  5. Βράζουμε ελάχιστα όσο να δέσει. Η σάλτσα αυτή δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή. Αν πήξει, την διαλύουμε με λίγο νερό ή την ξαναζεσταίνουμε.
Κόβουμε την τάρτα σε τρίγωνα και την σερβίρουμε δίπλα σε μια λιμνούλα σάλτσας.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.