www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Mousse καραβίδας


Υλικά

  • 1 κιλό βρασμένες και καθαρισμένες καραβίδες.
  • 250 γρ. φρέσκια κρέμα
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 4 ολόκληρα αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο
  • Για τις συνοδευτικές σάλτσες:
    • 200 γρ. κρέμα φρέσκια που την ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και της προσθέτουμε:
    • 1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
    • πράσινο πιπέρι (τουρσί)
    • αλάτι ή/και
    • Φρέσκια κρέμα
    • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • ψιλοκομμένο αγγούρι



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε στην κανάτα του μπλέντερ τις καραβίδες, τ ασπράδια, τ' αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα συνεχίζοντας γρήγορο και καλό ανακάτεμα και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ (αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι).
  3. Βουτυρώνουμε με ΠΑΓΩΜΕΝΟ φρέσκο βούτυρο φορμάκια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
  4. Στρώνουμε χαρτιά (φούρνου, λαδόκολλες) σε ένα βαθύ ταψί, τοποθετούμε πάνω τα φορμάκια και ρίχνουμε ΚΑΥΤΟ νερό.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνουμε σ αυτή τη μπαιν μαρί στους 180° C.
  6. Σερβίρονται ζεστά με τις παραπάνω σαλτσούλες.

Τη συνταγή συνιστά: η Νένα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.