www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτα γαλοπούλας με λεμονάτη κρέμα


Υλικά

  • 750 γρ. φιλέτο γαλοπούλας σε 4 κομμάτια (χωρίς κόκκαλο)
  • 1/4 κούπα αλεύρι
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 της κούπας ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 8 φέτες λεμόνι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας το κάθε φιλέτο, ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και το χτυπάμε με το γουδοχέρι ή τον πλάστη, ώστε να έχει πάχος 1/2 εκατοστό.
  2. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και πανάρουμε τα φιλέτα.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 3 κουταλιές από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε τα δύο από τα 4 φιλέτα και τηγανίζουμε γύρω στα 4 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε και τα άλλα δύο φιλέτα και τα βγάζουμε κι αυτά στην πιατέλα.
  7. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το θυμάρι για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό κότας και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  8. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μίγμα μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα) ανακατεύοντας συνεχώς.
  9. Σερβίρουμε στα πιάτα τα φιλέτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού και γαρνίρουμε με δύο φέτες λεμονιού στο κάθε πιάτο και λίγο μαϊντανό.
  10. Συνοδεύουμε με σπαγγετίνη ή ριζότο.
Να ένα πιάτο για να γευθείτε τη γαλοπούλα με ένα διαφορετικό τρόπο. Θα σας βολέψει ειδικά αν περάσετε Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά μόνο με το έτερον σας ήμισυ ή με λίγα άτομα και δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να ψήσετε ολόκληρη γαλοπούλα. Η κρέμα από λεμόνι είναι σκέτος πειρασμός! Απολαύστε το υπό το φως των κεριών, με λευκό κρασί, σλόου μουσική και ζήστε ξεχωριστά τις γιορτινές μέρες!

Καλές γιορτές και καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλα η Σαλονικιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.