Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με κάρυ
Υλικά
- 1-1,5 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 2 αχλάδια
- 2 μήλα
- 2 ντομάτες
- 3 κουταλιές λάδι
- 4 κουταλιές κάρυ
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1 γιαούρτι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, καρυκεύουμε με δυο κουταλιές κάρυ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φρούτα, τις ντομάτες, το γάλα της καρύδας, το υπόλοιπο κάρυ και το αλάτι και βράζουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα ή 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 ή 10 λεπτά να ενώσει και να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι ή τάι
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική Ν.
|
|