Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: νιαμ-νιαμ 22 / 1 / 2004
Ηηηηηηηη μαρμελάδα;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Μ.Κ. 22 / 1 / 2004
Ναι ενώ η μαγιονέζα κολλάει μια χαρά!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Με αφορμή την συνταγή
Από: Αγγελική Ν 25 / 1 / 2004
Αγαπητή Κάλλη, εμένα σε αυτή την συνταγή μου έκανε, για μια
φορά ακόμα, εντύπωση, πως η κουζίνα είναι ένας δείκτης
ευαίσθητος της πολιτιστικής (και βεβαίως όχι μόνο) επιρροής των
χωρών. Οι εγγλέζοι πήραν στοιχεία από την ινδική κουζίνα τα
ανακάτεψαν με μαγιονέζα και το πρόσφεραν σαν «επετειακό» έδεσμα
στην βασίλισσά τους! Ενδιαφέρον!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Με αφορμή την συνταγή
Από: Κάλλη 27 / 1 / 2004
Αυτή η ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων είναι το μοναδικό καλό
της αποικιοκρατίας τους. Βλέπεις, η αγγλική κουζίνα από μόνη
της είναι άξια της φήμης της. Βαριά, μονότονη και συχνά άνοστη,
με σπάνιες εξαιρέσεις. Οι βρετανοί λοιπόν υποδέχτηκαν με
ιδιαίτερη θέρμη πολλά στοιχεία της διατροφής ιδίως των ινδών
(υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος ινδικός πληθυσμός,κυρίως στα
Μίντλαντς, δηλαδή στην κεντρική Αγγλία). Σε κάθε πόλη, τα
ινδικά φαστφουντάδικα και τα τουρκικά κεμπαμπτζίδικα είναι πάρα
πολλά (μάλιστα έχουν αναλάβει και τον τομέα "fish and chips")
και τραβάνε πολύ κόσμο. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια
γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση η μεσογειακή κουζίνα. Τώρα, όταν με
τα καινούρια αυτά υλικά αρχίζουν να αυτοσχεδιάζουν για να
δημιουργήσουν "αγγλικά πιάτα", δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι
καταφέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα. Το corronation chicken
κατά τη γνώμη μου αποτελεί εξαίρεση, αφού δίνει μια επιτυχημένη
γευστικά κοτοσαλάτα, παρά τη βασιλοφροσύνη του!! ;)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: re kotopoulo
Από: nikolas 23 / 5 / 2004
wraia i sintagi, alla kotooooopoulo???
tha vgaloume vizia
kalitera sketi marmelada me splinantero kai sokolata
god save the doner
asheto: exete faei pote pizza doner?
ae ta leme
portsmouth
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: re kotopoulo
Από: Κάλλη 23 / 5 / 2004
Το φας-δεν το φας δεν με νοιάζει και πολύ, αυτό όμως που με
νοιάζει είναι να σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί και να
μιλάμε ωραία. Εν Αγγλία ντονέρ δεν ματατρώω, δύο τροφικές
δηλητηριάσεις μου ήταν αρκετές, καλύτερα να φάω σπληνάντερο με
σοκολάτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: re kotopoulo
Από: Juanita La Quejica 23 / 5 / 2004
Και σε τελική ανάλυση, όποιος φοβάται να δοκιμάσει την
μαρμελάδα, ας βάλει τσάντνεϋ και ας ξαναγράψει μετά ειρωνικά
σχόλια για τον συνδυασμό κρέατος με συντηρημένα φρούτα.
Που είναι και από τις πιο παλιές συνταγές της πατρίδας μας, η
χρήση κυδωνιού, δαμάσκηνων και άλλων παρόμοιων στην μαγειρική.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, η μόνη αλλαγή που θα κάνω εγώ είναι
στην μαγιονέζα. Θα προτιμήσω ή γιαούρτι ή γάλα καρύδας.
Κατά τα άλλα ... keep them coming Κάλλη! Τα καλύτερα φαγητά που
έχω δοκιμάσει στη ζωή μου (έχοντας επισκεφτεί αρκετά μέρη στην
Ευρώπη τουλάχιστον και έχοντας δοκιμάσει όσο περισσότερες
γεύσεις από ξένες κουζίνες μου δόθηκε η δυνατότητα) τα έχω φάει
στην Αγγλία.
Και έπεται η Ουγγαρία. Να φάτε εκεί καραμελωμένο συκώτι πάπιας
με μήλα και φραγκοστάφυλα και να ξεχάσετε το όνομά σας. Ακόμα
και αν δεν σας αρέσει γενικά το συκώτι.
Αυτό όμως είναι η μαγειρική. Ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των
αισθήσεων. Σε όποιον κρύβει ένα μικρό Οδυσσέα μέσα του, δίνεται
η ευκαιρία να νοιώσει τη χαρά του ταξιδιού. Στους υπόλοιπους...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Καλέ μην το φάτε
Από: Κάλλη 23 / 5 / 2004
Χελόου open-minded Χουανίτα! Σχετικά με τη μαγιονέζα, έχω να πω
το εξής. Το πιατάκι αυτό είναι σχεδόν αλοιφή, όχι σάλτσα. Είναι
σαν τις κοτοσαλάτες ή τις πατατοσαλάτες που κάνουμε με
μαγιονέζα. Και η μαρμελάδα και το φρούτο δίνουν πάρα πολύ
διακριτική γλύκα, όπως η σταφίδα στη δική μας γέμιση κότας. Η
μαγειρική και η γεύση είναι ταξίδια, συμφωνώ, μόνο που φαίνεται
πως τα εξωτικά και παράξενα ταξίδια δεν αρέσουν τελικά σε
όλους! Βρε λες και ελληνικά κοκορέτσια και τα αμελέτητα είναι
ό,τι πιο φυσιολογικο!!! Δεν πειράζ`, υγεία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|