www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Coronation Chicken (κοτόπουλο της στέψης)


Υλικά

  • 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1/2 κούπα ζωμός κότας
  • 1 κουταλάκι πελτές ντομάτας
  • Xυμός μισού λεμονιού
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
  • Λίγες σταφίδες
  • 1 κούπα μαγιονέζα



Ετοιμασία

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  2. Προσθέτουμε το κάρυ και αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του.
  3. Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή ως γέμιση σάντουιτς.
Το πιάτο αυτό επινοήθηκε το 1953 για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ!

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: νιαμ-νιαμ   22 / 1 / 2004
    Ηηηηηηηη μαρμελάδα;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Μ.Κ.   22 / 1 / 2004
    Ναι ενώ η μαγιονέζα κολλάει μια χαρά!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Κάλλη   22 / 1 / 2004
      Τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί στο πιάτο αυτό; Δεν έχετε 
      φάει μπριζόλες με σάλτσα από μαρμελάδα ή γλυκόξυνη με φρούτα; 
      Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ νόστιμο ως γέμιση για σάντουιτς. 
      Δοκιμάστε το πριν το ειρωνευτείτε.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Lilly   22 / 1 / 2004
        Αγαπητή Κάλλυ, όταν γεύτηκα κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο γλασσαρισμένο με μαρμελάδα βερύκοκο, φέρθηκα με τον ίδιο δισταγμό όπως κι οι φίλες μας, ίσως και πιό ανόητα. Τελικά ήταν θεσπέσιο! Τελικά πρέπει να τολμά κανείς! (Αλήθεια που είσαι στην Αγγλία;)
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Κάλλη   22 / 1 / 2004
          Ευχαριστώ Λίλυ μου για την υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν 
          έχω πρόβλημα να είναι κάποιος συντηρητικός στο φαγητό, αρκεί να 
          μην ειρωνεύεται το διαφορετικό. 
          Η φετινή χρονιά με βρίσκει νοτιοδυτικά, σε μια όμορφη μικρή 
          πόλη δίπλα στο Πλύμουθ, το Exeter. Φιλάκια!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
            Από: Εφη Κ.  23 / 1 / 2004
            Νομίζω ότι η νιαμ-νιαμ ήθελε να πει "σε ποιο στάδιο του 
            μαγειρέματος προσθέτουμε την μαρμελάδα". Απ` ό,τι κατάλαβα στο 
            στάδιο (3). Περιλαμβάνεται στα "υπόλοιπα υλικά".

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Με αφορμή την συνταγή
    Από: Αγγελική Ν   25 / 1 / 2004
    Αγαπητή Κάλλη, εμένα σε αυτή την συνταγή μου έκανε, για μια φορά ακόμα, εντύπωση, πως η κουζίνα είναι ένας δείκτης ευαίσθητος της πολιτιστικής (και βεβαίως όχι μόνο) επιρροής των χωρών. Οι εγγλέζοι πήραν στοιχεία από την ινδική κουζίνα τα ανακάτεψαν με μαγιονέζα και το πρόσφεραν σαν «επετειακό» έδεσμα στην βασίλισσά τους! Ενδιαφέρον!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Με αφορμή την συνταγή
      Από: Κάλλη   27 / 1 / 2004
      Αυτή η ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων είναι το μοναδικό καλό 
      της αποικιοκρατίας τους. Βλέπεις, η αγγλική κουζίνα από μόνη 
      της είναι άξια της φήμης της. Βαριά, μονότονη και συχνά άνοστη, 
      με σπάνιες εξαιρέσεις. Οι βρετανοί λοιπόν υποδέχτηκαν με 
      ιδιαίτερη θέρμη πολλά στοιχεία της διατροφής ιδίως των ινδών 
      (υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος ινδικός πληθυσμός,κυρίως στα 
      Μίντλαντς, δηλαδή στην κεντρική Αγγλία). Σε κάθε πόλη, τα 
      ινδικά φαστφουντάδικα και τα τουρκικά κεμπαμπτζίδικα είναι πάρα 
      πολλά (μάλιστα έχουν αναλάβει και τον τομέα "fish and chips") 
      και τραβάνε πολύ κόσμο. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια 
      γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση η μεσογειακή κουζίνα. Τώρα, όταν με 
      τα καινούρια αυτά υλικά αρχίζουν να αυτοσχεδιάζουν για να 
      δημιουργήσουν "αγγλικά πιάτα", δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι 
      καταφέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα. Το corronation chicken 
      κατά τη γνώμη μου αποτελεί εξαίρεση, αφού δίνει μια επιτυχημένη 
      γευστικά κοτοσαλάτα, παρά τη βασιλοφροσύνη του!! ;)

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: re kotopoulo
    Από: nikolas  23 / 5 / 2004
    wraia i sintagi, alla kotooooopoulo??? tha vgaloume vizia kalitera sketi marmelada me splinantero kai sokolata god save the doner asheto: exete faei pote pizza doner? ae ta leme portsmouth
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: re kotopoulo
      Από: Κάλλη  23 / 5 / 2004
      Το φας-δεν το φας δεν με νοιάζει και πολύ, αυτό όμως που με νοιάζει είναι να σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί και να μιλάμε ωραία. Εν Αγγλία ντονέρ δεν ματατρώω, δύο τροφικές δηλητηριάσεις μου ήταν αρκετές, καλύτερα να φάω σπληνάντερο με σοκολάτα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: re kotopoulo
        Από: Juanita La Quejica  23 / 5 / 2004
        Και σε τελική ανάλυση, όποιος φοβάται να δοκιμάσει την 
        μαρμελάδα, ας βάλει τσάντνεϋ και ας ξαναγράψει μετά ειρωνικά 
        σχόλια για τον συνδυασμό κρέατος με συντηρημένα φρούτα. 
        
        Που είναι και από τις πιο παλιές συνταγές της πατρίδας μας, η 
        χρήση κυδωνιού, δαμάσκηνων και άλλων παρόμοιων στην μαγειρική.
        
        Στη συγκεκριμένη συνταγή, η μόνη αλλαγή που θα κάνω εγώ είναι 
        στην μαγιονέζα. Θα προτιμήσω ή γιαούρτι ή γάλα καρύδας. 
        
        Κατά τα άλλα ... keep them coming Κάλλη! Τα καλύτερα φαγητά που 
        έχω δοκιμάσει στη ζωή μου (έχοντας επισκεφτεί αρκετά μέρη στην 
        Ευρώπη τουλάχιστον και έχοντας δοκιμάσει όσο περισσότερες 
        γεύσεις από ξένες κουζίνες μου δόθηκε η δυνατότητα) τα έχω φάει 
        στην Αγγλία. 
        
        Και έπεται η Ουγγαρία. Να φάτε εκεί καραμελωμένο συκώτι πάπιας 
        με μήλα και φραγκοστάφυλα και να ξεχάσετε το όνομά σας. Ακόμα 
        και αν δεν σας αρέσει γενικά το συκώτι. 
        
        Αυτό όμως είναι η μαγειρική. Ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των 
        αισθήσεων. Σε όποιον κρύβει ένα μικρό Οδυσσέα μέσα του, δίνεται 
        η ευκαιρία να νοιώσει τη χαρά του ταξιδιού. Στους υπόλοιπους... 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καλέ μην το φάτε
    Από: Κάλλη  23 / 5 / 2004
    Χελόου open-minded Χουανίτα! Σχετικά με τη μαγιονέζα, έχω να πω το εξής. Το πιατάκι αυτό είναι σχεδόν αλοιφή, όχι σάλτσα. Είναι σαν τις κοτοσαλάτες ή τις πατατοσαλάτες που κάνουμε με μαγιονέζα. Και η μαρμελάδα και το φρούτο δίνουν πάρα πολύ διακριτική γλύκα, όπως η σταφίδα στη δική μας γέμιση κότας. Η μαγειρική και η γεύση είναι ταξίδια, συμφωνώ, μόνο που φαίνεται πως τα εξωτικά και παράξενα ταξίδια δεν αρέσουν τελικά σε όλους! Βρε λες και ελληνικά κοκορέτσια και τα αμελέτητα είναι ό,τι πιο φυσιολογικο!!! Δεν πειράζ`, υγεία.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.